Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Πρωτοβουλία για την οργάνωση της δράσης και της αλληλεγγύης

Καλούν σε σύσκεψη αύριο όλα τα συνδικάτα που δραστηριοποιούνται στο Θριάσιο

Πρωτοβουλία για την οργάνωση της αλληλεγγύης και της πάλης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων του Θριασίου που επλήγησαν από τις πλημμύρες παίρνουν σωματεία της Αττικής, καλώντας αύριο, Σάββατο, όλα τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής, στις 10.30 π.μ.

Τα σωματεία που υπογράφουν το κάλεσμα είναι τα εξής: Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας, Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας - Ασπροπύργου - Μάνδρας - Ειδυλλίας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Συνδικάτο Φαρμάκου και Καλλυντικών, Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Πανελλήνια Ενωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής, Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.

Στην ανακοίνωσή τους εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο και απευθύνουν κάλεσμα οργάνωσης της αλληλεγγύης και της δράσης, διεκδικώντας:

-- Αμεσα μέτρα προστασίας για τη στέγαση, τη σίτιση, την ένδυση όσων έχουν ανάγκη.

-- Να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν στο σύνολο τους (100%) οι καταστροφές που υπάρχουν στην περιουσία του λαού της περιοχής και στις μικρές επιχειρήσεις.

-- Κανείς εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του. Κανείς εργαζόμενος που έχει πληγεί ή αδυνατεί να φτάσει με ασφάλεια στο χώρο δουλειάς του να μη θεωρηθεί αδικαιολογήτως απών από την εργασία του.

-- Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.

-- Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες. Καμία διακοπή νερού, ρεύματος και τηλεφώνου σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη.

-- Αμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση και υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη του κράτους.

Αποκαλύπτουν τις αιτίες - απαιτούν μέτρα

Παράλληλα, δεκάδες σωματεία και φορείς εκφράζουν με ανακοινώσεις τους τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των νεκρών αλλά και την αγανάκτησή τους για την έλλειψη μέτρων και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, που άφησαν χιλιάδες οικογένειες στο έλεος της κακοκαιρίας.

«Χρόνια τώρα, κυβερνήσεις, περιφερειακές και δημοτικές αρχές υποτιμούν τα μέτρα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης», αναφέρει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής.

«Τώρα είναι ανάγκη να οργανώσουμε τον αγώνα μας μέσα από τα Σωματεία μας, τις Ομοσπονδίες μας, τις Επιτροπές Αγώνα και να διεκδικήσουμε άμεση αποκατάσταση των πληγέντων και αντιπλημμυρικά έργα και υποδομές για να μην ξαναμετρήσουμε νέα θύματα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ.

Ανακοίνωση συμπαράστασης στους πλημμυροπαθείς εξέδωσε και η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Μήνυμα από την Τουρκία

Τα συλλυπητήριά της και τη στήριξη προς τα συνδικάτα και τους εργάτες της Ελλάδας για την καταστροφή από τις πλημμύρες εκφράζει η Ομοσπονδία Μεταφορών Nakliyat-is από την Τουρκία, μέλος της ΠΣΟ, σημειώνοντας ότι η ευθύνη ανήκει στον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και στις κυβερνήσεις που τον υπηρετούν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση την Κυριακή για αντιπλημμυρικά έργα (2021-09-11 00:00:00.0)
Να αντιμετωπιστεί επιτέλους το πρόβλημα της αντιπλημμυρικής προστασίας (2020-09-22 00:00:00.0)
Κάλεσμα στα συνδικάτα για άμεση οργάνωση της έμπρακτης αλληλεγγύης (2018-07-25 00:00:00.0)
Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στη Μάνδρα (2017-12-14 00:00:00.0)
Παναττικό συλλαλητήριο ενάντια στην «αναπτυξιακή» φιέστα στη Δυτική Αττική (2017-12-12 00:00:00.0)
Να παρθούν άμεσα μέτρα αποκατάστασης των πληγέντων (2017-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ