Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Προβλήματα σε πολλές πόλεις

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονταν μέχρι αργά χτες το βράδυ οι έντονες βροχοπτώσεις σε αρκετούς νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Στην Ημαθία, δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων δέχτηκε η Πυροσβεστική στην περιοχή της Αλεξάνδρειας, στη Βέροια και στη Νάουσα. Εχουν φουσκώσει τα νερά του Τριπόταμου, παραποτάμου του Αλιάκμονα, και έχουν καταγραφεί μικρής έκτασης πλημμυρικά φαινόμενα σε ανώνυμες δημοτικές οδούς στο Ταγαροχώρι και Λαζοχώρι. Στην Πέλλα είχε κλείσει η παλαιά Εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Εδεσσας, ενώ πλημμύρισαν υπόγεια στην Εδεσσα. Στο Κιλκίς προβλήματα έχουν παρουσιαστεί στο επαρχιακό δίκτυο των περιοχών Τούμπας και Ευρωπού.

Στην Πιερία, από το μεσημέρι διακόπηκε η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Βαρικού, στο ρεύμα προς Αθήνα, καθώς γέμισε ο δρόμος με λάσπες και νερά. Κλειστός ήταν και ο επαρχιακός δρόμος Κατερίνης - Αγίου Σπυρίδωνος αλλά και ο δρόμος Κατερίνης - Καρύτσας. Διεκόπη επίσης η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Κατερίνης - Ελασσόνας.

Η στάθμη των υδάτων έχει ανέβει επικίνδυνα στον ποταμό Λεύκο στην περιοχή Πέλεκα Κατερίνης, με κίνδυνο για τις παρακείμενες κατοικίες. Για προληπτικούς λόγους πέντε οικογένειες που μένουν στην περιοχή μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία της Κατερίνης. Συνολικά, μέχρι το απόγευμα η Πυροσβεστική είχε δεχτεί 300 κλήσεις για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμό ατόμων για τη μεταφορά τους σε ασφαλή σημεία.

Επίσης οι πυροσβέστες χρειάστηκε τα ξημερώματα να απεγκλωβίσουν δύο άτομα που είχαν ακινητοποιηθεί με το αυτοκίνητό τους στον οικισμό Πλάκα στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Στο δήμο Πύδνας Κολινδρού έχουν προκληθεί εκτεταμένες ζημιές σε όλη την αγροτική περιοχή. Ο δήμος Δίου - Ολύμπου ανακοίνωσε ότι λόγω της θεομηνίας όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα Παρασκευή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ