Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Κοινός στόχος η απόκρυψη των πραγματικών αιτιών

Τη Μάνδρα επισκέφτηκε, χτες, ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, που δήλωσε σοκαρισμένος από το μέγεθος της καταστροφής, που ωστόσο προσπάθησε να αποκρύψει και τις ευθύνες της κυβέρνησής του, αποδίδοντας την καταστροφή στο «σπάνιο και ακραίο καιρικό φαινόμενο», το οποίο «λειτούργησε έτσι όπως λειτούργησε εξαιτίας της συσσωρευμένης αδράνειας, των συσσωρευμένων προβλημάτων κι ελλειμμάτων στα έργα υποδομής αλλά και στον χωροταξικό σχεδιασμό».

Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, δήλωσε χτες πως ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε άμεσα, ενώ στο εξής αυτό το οποίο μπορεί να γίνει είναι «υλοποίηση έργων υποδομής για τα αντιπλημμυρικά έργα». Επανέλαβε τη δέσμευση για «άμεση αποκατάσταση, επούλωση των πληγών κι αποκατάσταση των περιουσιών. Είτε αυτό αφορά νοικοκυριά είτε αυτό αφορά επιχειρήσεις».

Στο ίδιο μοτίβο, αποσιώπησης των πολιτικών τους ευθυνών, κινήθηκαν και χτες οι δηλώσεις παραγόντων της αστικής αντιπολίτευσης. Ενδεικτικά, αναφερόμενος στο θέμα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, με γενικεύσεις που συσκοτίζουν τις πραγματικές αιτίες είπε ότι στη Δυτική Αθήνα και τη Δυτική Αττική «έχουν συντελεστεί διαχρονικά μια σειρά από εγκλήματα. Αναρχη δόμηση, μπαζώματα ρεμάτων, πλήρης έλλειψη ουσιαστικού αντιπλημμυρικού σχεδιασμού».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, είπε ότι «υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν και να αναληφθούν». Ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα έκφρασης της «κεντροαριστεράς», Ν. Ανδρουλάκης, εντόπισε «κενά» στην αποκατάσταση και την πρόληψη.

Το Ποτάμι, αναφέρει ότι «οι ευθύνες της ανίκανης κυβέρνησης είναι τεράστιες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ