Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ερώτηση για την άμεση αποκατάσταση των πλημμυροπαθών

Την άμεση και πλήρη αποζημίωση των λαϊκών νοικοκυριών και των μικροεπαγγελματιών που επλήγησαν στις εργατουπόλεις της Δυτικής Αττικής απαιτεί η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, χωρίς τους απαράδεκτους όρους και προϋποθέσεις που θέτει το λεγόμενο «Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ», με κατεπείγουσα Ερώτηση που κατέθεσε στην αρμόδια επίτροπο Κ. Κρέτσου.

Στην Ερώτησή τους οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Σωτήρης Ζαριανόπουλος αναφέρουν συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Δεκαέξι ήδη νεκροί και τεραστίων διαστάσεων υλικές ζημιές είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός των πλημμυρών που έπληξαν τη Δυτική Αττική, ιδιαίτερα τη Μάνδρα, τη Νέα Πέραμο και τη Μαγούλα. Πολλοί τραυματίες βρίσκονται στα νοσοκομεία, οι αγνοούμενοι έχουν φτάσει τους 5. Λαϊκά νοικοκυριά και μικροεπαγγελματίες είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, ενώ μεγάλα είναι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης στην περιοχή.

Με τη διαχρονική ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της ΕΕ τα λαϊκά στρώματα μένουν απροστάτευτα καθώς τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, ακόμη και όταν αποτελούν "επιλέξιμες δαπάνες" στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ταμείων Περιφερειακής Ανάπτυξης, πραγματοποιούνται μόνο στο βαθμό που αποδίδουν κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Λαμβάνοντας υπόψη τις τεράστιες καταστροφές στη Δυτική Αττική, ερωτάται η Επιτροπή:

-- Τι επείγοντα μέτρα θα λάβει για την άμεση και πλήρη αποζημίωση των λαϊκών νοικοκυριών και των μικροεπαγγελματιών που επλήγησαν για την αποκατάσταση των ζημιών στις κατοικίες τους και τις μικρές επιχειρήσεις τους, χωρίς τους απαράδεκτους περιορισμούς που θέτει το λεγόμενο "Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ", που δεν αποζημιώνει "ιδιώτες" (δηλαδή τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά) και θέτει πολύ υψηλά όρια ζημιών για την ενεργοποίησή του;

-- Τι επιπρόσθετα κονδύλια της ΕΕ θα ενεργοποιηθούν για την πλήρη και άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ