Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αμεσα μέτρα προστασίας προσφύγων και μεταναστών από το χειμώνα

Παρέμβαση στη συζήτηση για το «Χειμερινό σχέδιο για τους αιτούντες άσυλο», στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, έκανε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Σε δήλωσή της σχετικά με τη συζήτηση αναφέρει:

«Οι διαβεβαιώσεις ότι η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας και η παρουσία του ΝΑΤΟ και της Ευρωσυνοριοφυλακής στο Αιγαίο αντιμετωπίζουν το Προσφυγικό, κατέρρευσαν. Οι εναλλασσόμενες φάσεις εξέλιξης του Προσφυγικού ακολουθούν τις φάσεις των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της κόντρας Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ενωσης, με τους πρόσφυγες να γίνονται εργαλείο εκβιασμών.

Οι προσφυγικές ροές εκτοξεύτηκαν πάλι. Οι πρόσφυγες στοιβάζονται σε απάνθρωπες συνθήκες - παρά τα εκατομμύρια που δόθηκαν στις ΜΚΟ - σε στρατόπεδα εγκλωβισμού στα νησιά, με δυναμικότητα φιλοξενίας πολύ κάτω από τον αριθμό τους. Ο κίνδυνος θανάτων σε συνθήκες χειμώνα, όπως πέρυσι, είναι άμεσος. Η κατάσταση είναι δραματική για πρόσφυγες, εργαζόμενους στις δομές, κατοίκους των νησιών - φυλακών. Το διαπίστωσαν πρόσφατα οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ με επιτόπου επισκέψεις τους.

Η παρωδία του προγράμματος μετεγκατάστασης, η πολιτική του Δουβλίνου με σύνθημα "μακριά οι πρόσφυγες", που ακολουθούν η Ευρωπαϊκή Ενωση και η ελληνική κυβέρνηση, για να αποθαρρύνει την έλευση προσφύγων, πέρα από τον εγκλωβισμό, μπλοκάρει και τις οικογενειακές επανενώσεις, γεγονός που οδήγησε σε απεργία πείνας προσφύγων στην Αθήνα.

Να σταματήσει αυτή η βαρβαρότητα.

Αμεση κατάργηση των στρατοπέδων προσφύγων και μεταναστών, βελτίωση των συνθηκών φιλοξενίας, να ανοίξουν οι δρόμοι μετάβασης προσφύγων όπου επιθυμούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ