Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Ενιαίο Συνδικάτο Οικοδόμων

«Ναι στην ενότητα όχι στη διάσπαση», είναι το σύνθημα του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Μωσαϊκών - Μαρμάρων στην Καλαμάτα, που αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την ανάληψη πρωτοβουλίας από την πλευρά του για ενοποίηση όλων των σωματείων στην οικοδομή σε ένα ενιαίο συνδικάτο όλων των οικοδόμων της Μεσσηνίας.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να ικανοποιήσει ένα αίτημα που απαιτεί εδώ και πολλά χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία όλων των οικοδόμων. Για το λόγο αυτό, το σωματείο τροποποιεί το καταστατικό του για να μπορούν να είναι μέλη όλοι οι εργαζόμενοι στην οικοδομή και στα συναφή επαγγέλματα.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Μωσαϊκών - Μαρμάρων σημειώνει πως το Ενιαίο Συνδικάτο Οικοδόμων «το απαιτούν τα κοινά προβλήματα, ο κοινός αγώνας. Το απαιτεί και η ανάγκη της οργανωτικής ενότητας» καθώς μέχρι σήμερα υπάρχουν εφτά σωματεία, με εμφανή την αδυναμία να συντονίσουν οποιονδήποτε αγώνα.

«Θα αντιδράσουν στη συνένωση όλων σε ένα συνδικάτο όσοι δε θέλουν την ενότητα, την ένωση της δύναμής μας και την αποτελεσματικότητα του αγώνα. Θα αντιδράσουν όσοι στενόκαρδα και καιροσκοπικά βάζουν τα προσωπικά και μικροπαραταξιακά οφέλη πάνω από τα συμφέροντα του κλάδου των οικοδόμων», επισημαίνει το σωματείο. Παράλληλα, καλεί τους οικοδόμους να στηρίξουν τη δημιουργία του νέου συνδικάτου και να απομονώσουν όποιον θελήσει να βάλει εμπόδια στην ενότητά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ