Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΟΤΑ
Στο δρόμο του αγώνα

Συγκέντρωση στις 23 Οκτώβρη με ένα ευρύ πλαίσιο για την προστασία και διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων

Την πραγματοποίηση συγκέντρωσης των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Τρίτη 23 Οκτώβρη, στην πλατεία Κάνιγγος στις 6.30 μ.μ. και πορείας προς το υπουργείο Εσωτερικών, αποφάσισαν χτες σε κοινή σύσκεψη τα διοικητικά συμβούλια 19 σωματείων ΟΤΑ με προοπτική την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Η απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των σωματείων βάζει αγωνιστική «σφραγίδα» για την επίλυση των οξυμένων χρόνιων προβλημάτων του κλάδου, κόντρα στην κυβερνητική πολιτική και στις λογικές του συμβιβασμού και της συναίνεσης της πλειοψηφίας στη διοίκηση της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Οπως είπαν οι συνδικαλιστές που συμμετείχαν στη σύσκεψη, φιλοδοξούν να διευρύνουν ακόμη περισσότερο το συντονιστικό με περισσότερα πρωτοβάθμια σωματεία, χωρίς διακρίσεις, αλλά με συνέπεια σε ένα συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο. Εκ μέρους του Συντονιστικού Σωματείων και Συνδικαλιστών Αθήνας χαιρέτισε ο Γ. Πέρρος.

Το διεκδικητικό πλαίσιο των σωματείων παίρνει υπόψη του τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και βρίσκεται «πολύ μακριά» από το περιορισμένο απεργιακό πλαίσιο του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Ειδικότερα, περιλαμβάνει την απαίτηση για: Σταθερή και μόνιμη δουλιά. Μονιμοποίηση των εκτάκτων που εξυπηρετούν πάγιες ανάγκες. Μη εκχώρηση αρμοδιοτήτων των δήμων σε ιδιώτες και σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων. Επέκταση των βαρέων και ανθυγιεινών στο δημόσιο, με μείωση ορίων ηλικίας για τις χωματερές π.χ. στα 55. Θέσπιση 35ωρου - 5ήμερου - 7ωρου για όλους και 30ωρου - 5ήμερου- 6ωρου για τα βαρέα ανθυγιεινά. Αύξηση του αφορολόγητου για τον εργαζόμενο στα 3,5 εκατομμύρια δραχμές. Κατώτερο μισθό 300.000 δρχ. Καταδίκη της σύνδεσης μισθού - παραγωγικότητας που προωθεί η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ