Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Στο δρόμο του καθήκοντος και της τιμής»

Παρουσιάστηκε χτες στον Πειραιά το βιβλίο του Στρατή Τσαμπή για την ιστορία της ΚΟ Ναυτεργατών του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή παρουσίαση του βιβλίου του Στρ. Τσαμπή. Διακρίνονται από αριστερά: Γ. Τούσσας, Ν. Πηγαδάς, Στρ. Τσαμπής, Γ. Μανουσογιαννάκης και Δ. Παπαλεωνίδας
Από τη χτεσινή παρουσίαση του βιβλίου του Στρ. Τσαμπή. Διακρίνονται από αριστερά: Γ. Τούσσας, Ν. Πηγαδάς, Στρ. Τσαμπής, Γ. Μανουσογιαννάκης και Δ. Παπαλεωνίδας
«Στο δρόμο του καθήκοντος και της τιμής». Αυτός ακριβώς είναι ο δρόμος που βαδίζουν αταλάντευτα εδώ και περίπου έναν αιώνα οι κομμουνιστές ναυτεργάτες, γράφοντας λαμπρές σελίδες στην ιστορία της εργατικής τάξης, τόσο της ελληνικής, όσο και διεθνώς. Αυτή η πρωτοπόρα και πλούσια σε αγώνες και θυσίες ιστορική διαδρομή της Κομματικής Οργάνωσης Ναυτεργατών του ΚΚΕ γεμίζει τις σελίδες του βιβλίου του παλαίμαχου ναυτεργάτη κομμουνιστή Στρατή Τσαμπή, ο οποίος φροντίζει να δώσει το στίγμα, ακόμα από τον τίτλο: «Στο δρόμο του καθήκοντος και της τιμής». Η κατάθεση ψυχής, που κάνει ο κομμουνιστής ναυτεργάτης στις 460 περίπου σελίδες, τιμήθηκε χτες το βράδυ σε μια κατάμεστη αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟΝ. Εκπρόσωποι ναυτεργατικών και στεριανών σωματείων του Πειραιά, δημοσιογράφοι, νεολαίοι και παλαίμαχοι ναυτεργάτες είχαν γεμίσει την αίθουσα ασφυκτικά. Ενώ παραβρέθηκαν ο Σπύρος Χαλβατζής και ο Κώστας Παρασκευάς, μέλη του ΠΓ του ΚΚΕ, από το ΠΑΜΕ ο Γιώργος Μαυρίκος και πολλοί άλλοι.

Το βιβλίο προλόγισε ο Δημήτρης Παπαλεωνίδας εκ μέρους της «Σύγχρονης Εποχής», που εξέδωσε το βιβλίο. Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από τον Γιώργο Τούσσα, στέλεχος της ΚΟΝ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και τον δημοσιογράφο Νίκο Πηγαδά. Ο πρώτος ομιλητής, καταλήγοντας, χαρακτήρισε το βιβλίο «πηγή έμπνευσης για νέους αγώνες», ενώ «πολύτιμο πόνημα χαρακτήρισε το βιβλίο ο δημοσιογράφος Νίκος Πηγαδάς. Σύντομη παρέμβαση έκανε και ο δημοσιογράφος Δ. Σέρβος. Το λόγο πήρε και ο Σπ. Χαλβατζής, ο οποίος, εκτός των άλλων, έκανε εκτενή αναφορά και στην 65χρονη πλούσια και αταλάντευτη δράση του Στρατή Τσαμπή στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Στρατής Τσαμπής με λίγα λόγια και απλά. Αφού ανέφερε τη δυσκολία για τη συγκέντρωση των στοιχείων, σημείωσε ότι το βιβλίο αυτό αποτελεί απάντηση στη διαστρέβλωση της ιστορίας του ΚΚΕ και των ναυτεργατών. «Είναι πολύτιμο απόθεμα - συνέχισε - για τους αγώνες όχι μόνο των ναυτεργατών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με ευχές για αγωνιστική χρονιά έκοψε την πίτα της (2020-01-17 00:00:00.0)
Φόρος τιμής στον Στρατή Τσαμπή (2008-03-12 00:00:00.0)
«Σάλπαρε» για μακριά ο μπάρμπα Νικόλας (2002-10-01 00:00:00.0)
Σήμερα στην τηλεόραση του «902» (2001-10-10 00:00:00.0)
Διπλά περήφανοι για το ΚΚΕ (1998-01-27 00:00:00.0)
Παρουσίαση βιβλίου του Αντώνη Αμπατιέλου (1996-07-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ