Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΣΟΦΤΕΞ
Να ακυρωθεί η ιδιωτικοποίηση

Η παράταξη καλεί στη συγκέντρωση στις 16 Οκτώβρη στο υπουργείο Ανάπτυξης

Κάλεσμα συσπείρωσης σε αγωνιστικό μέτωπο για να μην περάσουν τα σχέδια διάλυσης της ΣΟΦΤΕΞ, απευθύνει σε όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης η ΕΣΑΚ ΣΟΦΤΕΞ, με μοναδικό - ομόφωνο - αίτημα: «Ακύρωση της ιδιωτικοποίησης και υπαγωγή της εταιρίας στο υπουργείο Ανάπτυξης». Παράλληλα, καλεί όλους τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 16 Οκτώβρη έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει: «Οποιαδήποτε άλλη μεσοβέζικη λύση θα είναι για να περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης - εργοδοσίας και για να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους».

«Οι εξελίξεις γύρω από την πορεία της ΣΟΦΤΕΞ επιβεβαιώνουν σχεδόν απόλυτα τις εκτιμήσεις και τις έγκαιρες προειδοποιήσεις της ΕΣΑΚ ΣΟΦΤΕΞ, για το πού θα οδηγούσε την εταιρία η πολιτική ιδιωτικοποίησης» τονίζει και υπενθυμίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ξεχάσουν πως «η ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης έγινε με ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ομως, βαριά ευθύνη έχουν η ΝΔ και ο Συνασπισμός, που με την ψήφο τους στη Βουλή στήριξαν την πολιτική της κυβέρνησης».

Αναφερόμενη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - Συμπαράταξη, σημειώνει ότι όχι μόνο έβαλαν «πλάτη» στο ξεπούλημα της εταιρίας και των εργατικών δικαιωμάτων, αλλά παραμύθιαζαν και κορόιδευαν τους εργαζόμενους, ότι τάχα «ανεξάρτητα από το ιδιοκτησιακό» θα διασφαλιζόταν η ανάπτυξη της εταιρίας και η απασχόληση.

Τέλος, τονίζει: «Σήμερα, κυβέρνηση και συνδικαλιστικές ηγεσίες πρέπει να απαντήσουν στο κλείσιμο, ουσιαστικά, της Δράμας και στη μεθόδευση για συρρίκνωση στην Αθήνα, με εκατοντάδες απολύσεις. Η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ - ΣΟΦΤΕΞ στην πρόσφατη ανακοίνωσή της διαπιστώνει ότι τα ασφαλιστικά μέτρα και η πιθανή παραπομπή της πώλησης στη διαιτησία από το υπουργείο ίσως αλλάξουν τα δεδομένα. `Η έχουν αυταπάτες, ή για μια ακόμη φορά κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους, στηρίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ