Τρίτη 20 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
Καλεί σε σύσκεψη για την αγωνιστική «υποδοχή»

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καλεί όλα τα σωματεία εργαζομένων της Ανατολικής Αττικής, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και τους επαγγελματικούς και αγροτικούς συλλόγους, σε σύσκεψη την Πέμπτη 22/3, στις 6.30 μ.μ., στο ΕΚ Λαυρίου, για την οργάνωση της αγωνιστικής «υποδοχής» του «αναπτυξιακού» συνεδρίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες στην Ανατολική Αττική.

Στο κάλεσμά του, μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Ξέρουμε ότι θα ακούσουμε πολλά για την ανάπτυξη της περιοχής, τα τρένα θα φτάσουν στα λιμάνια, ίσως να κοπούν και κορδέλες εγκαινίων, οι αστικές συγκοινωνίες θα αναβαθμιστούν, οι άνεργοι θα εξαφανιστούν, άλλωστε στην περιοχή υπάρχει και το αεροδρόμιο, ο μεγαλύτερος εργασιακός χώρος στη χώρα, με 15.000 εργαζόμενους, υπόδειγμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας και ανάπτυξης, τα σχολεία θα φτιαχτούν από την αρχή, ούτε ένα κοντέινερ δεν θα ντροπιάζει τη σύγχρονη Παιδεία κ.λπ. κ.λπ.

Οσο για τα τρένα, κουραστήκαμε να ακούμε μεγάλα λόγια. Δεν έχουμε αμφιβολία ότι όντως κάποια στιγμή θα φτάσουν στα λιμάνια. Φυσικά, αυτό θα γίνει πραγματικότητα όχι για να υπηρετήσει τις λαϊκές ανάγκες, αλλά επειδή θα το επιβάλουν αυτοί που θα αρπάξουν τα λιμάνια, οι λεγόμενοι και "υγιείς" επιχειρηματίες. Τους ανέργους τούς κρύβουν κάτω από το χαλί της μερικής απασχόλησης, μιας και η μία στις δύο θέσεις εργασίας είναι μερικής απασχόλησης. Το αεροδρόμιο έχει εξελιχθεί σε κάτεργο για τους εργαζόμενους, που προσλαμβάνονται με μισθούς πείνας, σακατεύονται στη δουλειά και τραβούν Γολγοθά για να φτάσουν στην εργασία τους. Τα σχολεία, ακόμα και αν κάποτε ολοκληρωθούν, θα συνεχίσουν να λειτουργούν με αναπληρωτές, δασκάλους χωρίς δικαιώματα...

Σε όλα αυτά και σε ακόμα περισσότερα, οι κοινωνικές δυνάμεις της Ανατολικής Αττικής θα απαντήσουν αγωνιστικά. Τη ζωή μας, τα δικαιώματά μας, θα τα διεκδικήσουμε οργανωμένα και αποφασιστικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ