Τρίτη 20 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ
Κινητοποιήσεις εργαζομένων και τευτλοπαραγωγών

Ανάστατοι είναι οι τευτλοπαραγωγοί και οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ καθώς, όπως φαίνεται, η εταιρεία οδηγείται σε οριστική κατάρρευση.

Οι τευτλοπαραγωγοί ακόμη δεν έχουν πληρωθεί τα υπολειπόμενα 6,2 εκατ. ευρώ που τους χρωστάει η ΕΒΖ για την παραγωγή που παρέδωσαν το 2017. Τέλη Μάρτη λήγει η καλλιεργητική περίοδος και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας και φυσικά δεν δίνονται οι σπόροι για να καλλιεργήσουν οι αγρότες.

Αν χαθεί η καλλιεργητική περίοδος, οι επιπτώσεις θα είναι δραματικές για χιλιάδες τευτλοπαραγωγούς και εκατοντάδες εργαζόμενους.

Μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο, οι τευτλοπαραγωγοί, χτες το μεσημέρι, πραγματοποίησαν παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ για σήμερα το πρωί προανήγγειλαν δυναμική κινητοποίηση έξω από το εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας.

Νωρίτερα το πρωί, κλιμάκιο στελεχών της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ επισκέφθηκε το εργοστάσιο στο Πλατύ και συναντήθηκε με τους εργαζόμενους.

Τα στελέχη του ΚΚΕ, και στη συνάντηση με τους εργαζόμενους και στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κάλεσαν εργαζόμενους και αγρότες σε οργάνωση του αγώνα για να μην κλείσουν τα εργοστάσια, να μην πουληθούν τα δύο εργοστάσια της ΕΒΖ στη Σερβία, να πληρώσει η ΕΒΖ τα χρήματα που οφείλει στους τευτλοπαραγωγούς και να ξεκινήσει άμεσα την παράδοση σπόρων για να μη χαθεί η καλλιεργητική περίοδος.

Ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Βασίλης Ρέβας, στην τοποθέτησή του, σημείωσε ότι η κατάσταση που βιώνουν εργαζόμενοι και παραγωγοί είναι αποτέλεσμα της καπιταλιστικής «ανάπτυξης», που θα έρθει να παρουσιάσει και στο Περιφερειακό «Αναπτυξιακό» Συνέδριο ο πρωθυπουργός και φέρνει ολοένα και πιο χαμηλές τιμές για τα προϊόντα τους, μικρότερες επιδοτήσεις και ενισχύσεις, πιο ακριβά αγροτικά εφόδια και τσουχτερά χαράτσια, και τους κάλεσε να βρεθούν μαζικά έξω από το συνέδριο, μαζί με τον εργαζόμενο λαό που θα διαδηλώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ