Τρίτη 20 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΥΡΙΟ
Η ΠΕΚΑΜ τίμησε τους Μακρονησιώτες

Με συμμετοχή πλήθους κόσμου, Μακρονησιωτών και άλλων αγωνιστών απογόνων και φίλων, τίμησε την Κυριακή 18/3 στο Λαύριο η Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ) τους πάνω από 350 αγωνιστές Μακρονησιώτες δολοφονημένους στις 29/2 και 1/3 του 1948.

Μπροστά στο μνημείο της Μάνας του Μακρονησιώτη σύντομο χαιρετισμό - προσκλητήριο απηύθυνε στους συγκεντρωμένους η γγ της ΠΕΚΑΜ, Γ. Μαχαίρα, σημειώνοντας ότι στο Μακρονήσι αντιπαρατέθηκαν, από τη μια μεριά, η βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος και, από την άλλη, οι αξίες των κομμουνιστών, των αλύγιστων της ταξικής πάλης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού. Η εκδήλωση, μπροστά στο άγαλμα της Μάνας του Μακρονησιώτη, έκλεισε με κατάθεση στεφανιών και λουλουδιών από εκπρόσωπο της ΚΕ του ΚΚΕ, από την ΠΕΚΑΜ, από το Παράρτημα Λαυρίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και από τον ΣΦΕΑ.

Στο χρονικό της σφαγής της Μακρονήσου αναφέρθηκε, στη συνέχεια, ο Λάζαρος Κυρίτσης, αντιπρόεδρος της ΠΕΚΑΜ, στην εκδήλωση που ακολούθησε στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεταλλείων Λαυρίου, ενώ απαγγέλθηκαν ποιήματα και οι συγκεντρωμένοι τραγούδησαν τραγούδια του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ