Τρίτη 20 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
Ολοκληρώθηκε το ιδρυτικό συνέδριο

Ολοκληρώθηκε το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, μέσα από το οποίο αναδείχθηκαν και οι διεργασίες στο συγκεκριμένο χώρο αλλά και η συναίνεση πάνω σε βασικά ζητούμενα του ντόπιου κεφαλαίου, για καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και εκσυγχρονισμούς στη λειτουργία του αστικού κράτους. Η Φώφη Γεννηματά κατέθεσε δημοσίως «κρίσιμα ζητήματα πολιτικής που μπορούν να αποτελέσουν ένα πλαίσιο προοδευτικής προγραμματικής συμφωνίας». Ανάμεσά τους:

Τη διαμόρφωση «εθνικής γραμμής» για την «άμεση ελάφρυνση του δημόσιου χρέους χωρίς νέες δεσμεύσεις που θα επιτρέψει μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα», ώστε να απελευθερωθούν πόροι για παραπέρα στήριξη των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων. Την «προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων», η οποία συνοδεύεται πάντα από νέα μέτρα που να εγγυώνται την κερδοφορία των περιλάλητων «επενδυτών». Από κοντά, «ένα σταθερό φορολογικό σύστημα» με «παροχή κινήτρων για την τόνωση της παραγωγής, της επιχειρηματικότητας, τις επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας».

Στο ίδιο μοτίβο εξασφάλισης πόρων για το κεφάλαιο, ζητούν «ενίσχυση της χρηματοδότησης της οικονομίας, τόσο με την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, όσο και με την αποκατάσταση του ρόλου του Τραπεζικού Συστήματος». Ακόμα, «μετατροπή του Υπερταμείου από Ταμείο Εκχώρησης, σε Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας». «Ριζική αλλαγή και αποκομματικοποίηση του κράτους», «με την αξιοκρατία, την αξιολόγηση, τη διαφάνεια, τη λογοδοσία στο προσκήνιο».

Με αγωνία, τέλος, για τη διασφάλιση σταθερών κυβερνήσεων, ώστε να «τρέχουν» αντιλαϊκά μέτρα χωρίς φόβο για πρόωρες εκλογές, η Φ. Γεννηματά πρότεινε «να κινηθεί επιτέλους η κοινοβουλευτική διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος», με άξονα «την πολιτική σταθερότητα, τον σταθερό "εκλογικό κύκλο"», «τον έλεγχο της χρηματοδότησης των κομμάτων», «την αλλαγή της αναθεωρητικής διαδικασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ