Τρίτη 20 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Συγκεντρώσεις σε νησιά του Αιγαίου με θέμα τις εξελίξεις στην περιοχή και τις θέσεις του ΚΚΕ

«Καμία αμφισβήτηση - καμία αλλαγή συνόρων στο Αιγαίο. Οχι στο δηλητήριο του εθνικισμού. Τώρα να δυναμώσει η πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους».

Με το σύνθημα αυτό, η ΚΟ Αιγαίου του ΚΚΕ διοργανώνει μια σειρά από συγκεντρώσεις, με ομιλητές στελέχη του Κόμματος.

Στο κάλεσμα της Οργάνωσης για τις συγκεντρώσεις αναφέρεται:

«Οι εξελίξεις στο Αιγαίο και στην περιοχή μας είναι επικίνδυνες.

Με κλιμακούμενες επιθετικές ενέργειες η αστική τάξη της Τουρκίας αμφισβητεί τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο. Η κατάσταση οξύνεται και εγκυμονεί σοβαρούς κίνδυνους θερμών επεισοδίων και κρίσεων.

Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται.

Είναι ψέμα ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η συμμαχία με τις ΗΠΑ προστατεύει την ασφάλεια του λαού και τα σύνορά μας.

Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο και ευθύνεται για την γκριζοποίησή του.

Αυτοί δεν προστατεύουν τα σύνορα καμιάς χώρας, αντίθετα, για τα συμφέροντά τους εξαπολύουν πολέμους, αιματοκυλούν τους λαούς και ξαναχαράζουν τα σύνορα. Αυτό έκαναν στα Βαλκάνια, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν κ.α., αυτό κάνουν τώρα στη Συρία.

Η έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας (στο Αιγαίο, στην ΑΟΖ Κύπρου, στο Αφρίν της Συρίας) συνδέεται με τους οξυμένους ανταγωνισμούς που μαίνονται στην περιοχή μας και στους οποίους αυτοί πρωταγωνιστούν, προκειμένου να ενισχύσουν τη θέση τους έναντι της Ρωσίας και της Κίνας. Στη λυσσαλέα διαπάλη για το πώς θα μοιραστούν οι σφαίρες επιρροής, τα ενεργειακά κοιτάσματα, οι δρόμοι μεταφοράς των εμπορευμάτων, συμμετέχουν και οι αστικές τάξεις των χωρών της περιοχής μας.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αναλάβει το ρόλο "σημαιοφόρου" των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ στην περιοχή εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τα παζάρια.

Αυτούς τους σχεδιασμούς υπηρετεί και η αναζωπύρωση των σχέσεων με την ΠΓΔΜ. Με την ονοματολογία επιχειρούν να συγκαλύψουν τα πραγματικά προβλήματα, που είναι ο αλυτρωτισμός και η ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Βαθύτερα στις ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις μάς εμπλέκει ο στόχος της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης", που μέσω του ΝΑΤΟ και της ΕΕ προωθούν η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα. Η επιδίωξή τους είναι να ισχυροποιήσει τη θέση του το ελληνικό κεφάλαιο, ώστε και να αποσπάσει μεγαλύτερο μερίδιο από το πλιάτσικο σε βάρος των λαών. Αυτή είναι η άλλη όψη της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η ανησυχία πρέπει τώρα να μετατραπεί σε αγωνιστική λαϊκή συσπείρωση και δράση, σε επαγρύπνηση.

Ακουσε τις θέσεις, το κάλεσμα συμπόρευσης που σου απευθύνει το ΚΚΕ.

Καμία συμμετοχή στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, να κλείσει η βάση της Σούδας. Να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Και στις δυο πλευρές του Αιγαίου πρέπει να ακουστεί δυνατά: Καμία αμφισβήτηση, καμία αλλαγή των συνόρων και των συμφωνιών.

Οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν έχουν να μοιράσουν τίποτε. Ο εθνικισμός, το μίσος ανάμεσα στους λαούς υπηρετεί τα σχέδια αυτών που μας εκμεταλλεύονται και έχουν συμφέρον από τον πόλεμο».

Το πρόγραμμα των συγκεντρώσεων:

-- Στην Ικαρία, αύριο Τετάρτη 21 Μάρτη, στις 7.30 μ.μ., στο Αυλάκι (Πολιτιστικό Κέντρο) θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής.

-- Στη Μυτιλήνη, την Πέμπτη 29 Μάρτη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Σαπφούς, θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

-- Στη Χίο, την Πέμπτη 29 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στο Ομήρειο, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

-- Στη Σάμο, την Πέμπτη 29 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας στο Βαθύ, θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

-- Στη Λήμνο, το Σάββατο 31 Μάρτη, θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμία εμπλοκή, καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (2024-10-08 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα το μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στην εμπλοκή (2024-03-08 00:00:00.0)
Καμία στρατιωτική αποστολή εκτός συνόρων! Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στους πολέμους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ (2024-03-06 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις για τις εξελίξεις στην περιοχή και τις θέσεις του Κόμματος (2018-03-24 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις για τις εξελίξεις στην περιοχή και τις θέσεις του Κόμματος (2018-03-23 00:00:00.0)
Δραστηριότητες των ΚΟ του ΚΚΕ (2002-03-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ