Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΥΚΕΙΑ
Ακόμα περιμένουν καθηγητές και βιβλία

Ενας μήνας συμπληρώνεται από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι υποσχέσεις καλά κρατούν αλλά τα κενά επίσης
Ενας μήνας συμπληρώνεται από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι υποσχέσεις καλά κρατούν αλλά τα κενά επίσης
Αλυτα παραμένουν, όπως φαίνεται, για πολλούς μαθητές τα προβλήματα υποδομών στα λύκεια, έναν μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και βιβλία έχουν ως συνέπεια χαμένες διδακτικές ώρες, ενώ την ευθύνη φέρει στο ακέραιο το υπουργείο Παιδείας.

Χτες, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου-Λυκείου Γαυρίου στην Ανδρο κατέλαβαν συμβολικά το δημαρχείο, απαιτώντας να φτάσουν στο σχολείο οι εκπαιδευτικοί που λείπουν. Οι γονείς κάνουν λόγο για 150 πολύτιμες διδακτικές ώρες που ήδη έχουν χαθεί στο Λύκειο. Μάλιστα, έχουν ήδη δηλώσει ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση στις 20 του Οκτώβρη αν μέχρι τότε δεν έχουν καλυφθεί οι 16 κενές θέσεις εκπαιδευτικών. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το σύνολο των θέσεων εκπαιδευτικών στο συγκεκριμένο σχολείο είναι 20, από τους οποίους μόνο οι 4 έχουν φτάσει. Ο Σύλλογος Γονέων με επιστολή του στον υπουργό Παιδείας χαρακτηρίζει πρωτόγνωρη και ακατανόητη την καθυστέρηση τοποθέτησης εκπαιδευτικών και ζητά την άμεση επίλυση του προβλήματος. Την Κυριακή 7 του Οκτώβρη, ο Σύλλογος έκανε παράσταση διαμαρτυρίας με αφορμή την παρουσία του υπουργού Αιγαίου, Ν. Σηφουνάκη, στο νησί, από τον οποίο δεν έλαβε παρά υποσχέσεις. Οι γονείς στον αγώνα τους έχουν τη συμπαράσταση της ΝΑΣ.

Σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο μαθητών- γονιών-καθηγητών προσανατολίζονται τη Δευτέρα 15 του Οκτώβρη οι Σύλλογοι Γονέων και η ΕΛΜΕ της Σάμου, διαμαρτυρόμενοι για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί σε όλη τη Β/βάθμια Εκπαίδευση του νομού εξαιτίας της έλλειψης 120 καθηγητών, βιβλίων, κτιριακής υποδομής, διεκδικώντας δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

Επίσης, ακόμα περιμένουν τα βιβλία οι μαθητές των Λυκείων της Λευκάδας. Η τοπική ΕΛΜΕ καταγγέλλει ότι δεν υπάρχουν βιβλία Φυσικής, Χημείας και των τριών τάξεων του Λυκείου, Βιολογίας Γ΄ Λυκείου, Γεωμετρίας Α΄ και Β΄ Λυκείου, Κοινωνιολογίας, Πολιτικής Οικονομίας καθώς και βιβλία κατεύθυνσης, ενώ στα ΤΕΕ δεν έχουν φτάσει τα βιβλία Γ΄ τάξης για όλα τα μαθήματα. «Τα αποτελέσματα αυτής της μεταρρύθμισης είναι τα σχολεία να υπολειτουργούν και έτσι να υποβαθμίζεται ακόμα πιο πολύ η δημόσια εκπαίδευση, τη στιγμή που τα ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια έχουν και τα βιβλία και τους απαιτούμενους καθηγητές», σημειώνει η ΕΛΜΕ Λευκάδας.

Το πρόβλημα των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς δεν αφορά μόνο σε μακρινές από την Αθήνα περιοχές. Στην Ανατολική Αττική οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ξεπερνούν τις 80. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών «Ο Σωκράτης», στο Μενίδι λείπουν 15 δάσκαλοι, 12 γυμναστές, 4 Αγγλικών και 3 Μουσικής. Στο Κορωπί λείπουν 19 δάσκαλοι, 10 γυμναστές και 4 καθηγητές Μουσικής και στα Γλυκά Νερά 11 δάσκαλοι, 4 γυμναστές και 7 καθηγητές Μουσικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ