Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
Στο στόχαστρο οι λαοί
Νέες εκδηλώσεις - συλλαλητήρια

Αντιπολεμικά συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις διοργανώνονται σε ολόκληρη τη χώρα από επιτροπές ειρήνης και μαζικούς φορείς. Συγκεκριμένα:

Σήμερα Τετάρτη

- Στην Αρκαδία, στις 7.00 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης, σύσκεψη φορέων του νομού, για τη συγκρότηση αντιπολεμικής επιτροπής.

- Στη Χαλκίδα, στις 7.00 μ.μ., στο θέατρο «Παπαδημητρίου», εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Παγκοσμιοποίηση - πόλεμος και κοινωνικά δικαιώματα».

- Στο Χαϊδάρι, στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών (Γράμμου 5 και Καρδίτσας), στις 7.00 μ.μ. για τη σύσταση αντιπολεμικής κίνησης.

- Στο Ιλιον, στις 7.30 μ.μ., στο πολιτιστικό καφενείο Ιλιου στον Αγιο Φανούριο, αντιπολεμική εκδήλωση.

Αύριο Πέμπτη

- Στη Θήβα, στις 7.30 μ.μ., αντιπολεμικό συλλαλητήριο, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

- Στον Πύργο, μπροστά από το εργατικό κέντρο της πόλης, συλλαλητήριο, στις 7.00 μ.μ.

- Στην Ν. Σμύρνη, στις 7.00 μ.μ, στην κεντρική πλατεία, αντιπολεμική συγκέντρωση.

- Στην Ελευσίνα, στην πλατεία Ηρώων, στις 7.00 μ.μ.

- Στη Κοκκινιά, στον Ταξιάρχη, στις 7 μ.μ.

- Στο Γαλάτσι, αντιπολεμική συγκέντρωση, στις 7 μ.μ., στο Παλαιό Τέρμα Γαλατσίου.

  • Στα Χανιά, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, τη Παρασκευή, 19/10, στις 8.30 μ.μ.
  • Στην Πάτρα, στο εργατικό κέντρο της πόλης, εκδήλωση με θέμα: «Την απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία μισθοφορικού στρατού», το Σάββατο, 20/10, στις 7.00 μ.μ.
Στη Θεσσαλία

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει την Παρασκευή η Αντιπολεμική Επιτροπή Φορέων Μαγνησίας. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Νικολάου στο Βόλο. Σε ανακοίνωσή της η Αντιπολεμική Επιτροπή, απευθύνοντας στο λαό της Μαγνησίας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο επισημαίνει ότι «τα μηνύματα των τελευταίων διαδηλώσεων δείχνουν ότι οι λαοί εναντιώνονται στην επιβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων, ενώνουν τη φωνή τους και απαιτούν να σταματήσει το αιματοκύλισμα».

Τον πόλεμο των ΗΠΑ και των συμμάχων τους καταδικάζει με ανακοίνωσή της και η «Δημοκρατική Συσπείρωση» Μαγνησίας, επισημαίνοντας ότι «αποτελεί υποχρέωση όλων των δημοκρατικά σκεπτόμενων ανθρώπων, όλων των μαζικών φορέων, συνδικάτων, επιστημονικών και άλλων ενώσεων, να συντονίσουν τα βήματά τους, να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης στην επίθεση του αυταρχισμού, να συγκροτήσουν ένα ισχυρό κοινωνικό ρεύμα δημοκρατίας, ν' αγωνιστούν ενωμένοι για να υπερασπίσουν μαχητικά τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα και κατακτήσεις».

Στη Λάρισα νέο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, που διοργανώνουν πολλοί μαζικοί φορείς του νομού, θα γίνει στις 23 Οκτώβρη, επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τους Γερμανούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ