Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΕΣΗΕΑ
Φόβοι για «περιοριστικά » μέτρα

Τους φόβους του ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, η «αντιτρομοκρατική εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη» μπορεί να οδηγήσουν σε περιοριστικά μέτρα για τα δημοκρατικά δικαιώματα και την ανεμπόδιστη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και της ελευθερίας της ενημέρωσης, εκφράζει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με απαντητική επιστολή που έστειλε στη ΔΟΔ σχετικά με τα προβλήματα ενημέρωσης στη χώρα μας με αφορμή το τρομοκρατικό πλήγμα στη Ν. Υόρκη και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ τονίζει χαρακτηριστικά: «Υπάρχει έντονη ανησυχία και προβληματισμός ότι οι συνεχιζόμενες πολεμικές επιχειρήσεις και η αντιτρομοκρατική εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη, μπορεί να οδηγήσουν στη λήψη μέτρων περιοριστικών των ατομικών δικαιωμάτων, της ανεμπόδιστης άσκησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και της ελευθερίας της ενημέρωσης».

Επίσης, όσον αφορά τη μέχρι τώρα κάλυψη των γεγονότων από τα ΜΜΕ της χώρας μας, επισημαίνεται: «Προτάσεις για συγκεκριμένα μέτρα περιορισμού της ελευθεροτυπίας δεν έχουν διατυπωθεί σε εθνικό επίπεδο (αλλά..). Υπάρχουν ενδείξεις για υποδείξεις από ορισμένους εργοδότες προς δημοσιογράφους να αυτολογοκρίνονται». Στην ανακοίνωση προστίθεται πως «η ΕΣΗΕΑ κάλεσε τους συναδέλφους (δημοσιογράφους) να αντιδρούν σε αυτές τις πιέσεις ατομικά και συλλογικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ