Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
Στο στόχαστρο οι λαοί
Πρωτοπόρα δράση από φοιτητές - μαθητές

Συλλαλητήρια αύριο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό είναι ταυτόχρονα και αγώνας για τα δικαιώματα των νέων ανθρώπων στη μόρφωση, τη δουλιά, τη ζωή. Ετσι αύριο Πέμπτη δίνουν το δικό τους αγωνιστικό ραντεβού:

- Στην Αθήνα οι Σύλλογοι Φοιτητών Φιλοσοφικής, ΤΕΑΠΗ (Νηπιαγωγών), Χημικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μεταλλειολόγων, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ)και το ΔΣ του Συλλόγου της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ) ΤΕΙ Αθήνας το αντιπολεμικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται στις 11.30 π.μ. στα Προπύλαια.

- Στη Θεσσαλονίκη με αποφάσεις τους οι Σύλλογοι Φοιτητών Νομικής, Μαθηματικού, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Ψυχολογικού και Αγγλικού του ΑΠΘ, καλούν σε συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πλατεία Χημείου. Την ίδια ώρα, οι μαθητές των ΤΕΕ Σταυρούπολης, του 14ου Νυχτερινού, του 2ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων, και άλλων σχολείων, έχουν ανακοινώσει συγκέντρωση στο χώρο μπροστά από το Αγαλμα του Βενιζέλου. Οι δύο κινητοποιήσεις θα συγκλίνουν και με πορεία θα κατευθυνθούν προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

- Στην Πάτρα το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Εστίας καλεί μαζί με το Σύλλογο Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο αύριο, στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου. Θα ακολουθήσει συναυλία με ερασιτεχνικό συγκρότημα.

- Στην Κομοτηνή αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Οκτώβρη μετά από απόφαση της ΠΚΣ, της ΝΔΕ και της Συνέλευσης των φοιτητών του 1ου έτους της Νομικής Σχολής. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι έξω από τη Νομική Σχολή. Την ίδια ώρα θα συμμετέχουν και οι μαθητές του 3ου Ενιαίου Λυκείου Κομοτηνής που προγραμματίζουν αποχή από τα μαθήματα.

- Τα Γιάννενα παίρνουν τη σκυτάλη την ερχόμενη Τρίτη.

Μαθητικές αντιπολεμικές εκδηλώσεις

Σήμερα Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι οι μαθητές του 4ου ΕΛ Πετρούπολης προχωρούν σε αντιπολεμική κινητοποίηση. Το ραντεβού των μαθητών είναι στην κεντρική πλατεία Πετρούπολης.

Αύριο Πέμπτη:

- Οι μαθητές των σχολείων της Νίκαιας και του Κορυδαλλού θα συγκεντρωθούν στις 12.30 το μεσημέρι στο Περιβολάκι στη Νίκαια και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία και συναυλία με ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

- Σε δίωρη αποχή και κινητοποίηση προχωρούν αύριο Πέμπτη το πρωί οι μαθητές από το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας.

Την Παρασκευή σειρά έχουν οι μαθητές του Πειραιά. Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά αποφάσισε να πραγματοποιήσει μαθητική αντιπολεμική κινητοποίηση στην πλατεία Κοραή, στις 12 το μεσημέρι.

Το Σάββατο οι μαθητές του 4ου ΕΛ Γαλατσίου με απόφασή τους, διοργανώνουν συναυλία ενάντια στον πόλεμο στις 7 το απόγευμα στον χώρο του σχολείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ