Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΓΔΜ
Συζητείται «επιστροφή» των αστυνομικών

ΣΚΟΠΙΑ.-

Η κυβέρνηση της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας παρουσίασε χτες σε Δυτικούς απεσταλμένους από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τις ΗΠΑ και τον ΟΑΣΕ το σχέδιο επιστροφής της αστυνομίας της χώρας και ακολούθως των προσφύγων στις περιοχές που κατέχουν τα μέλη του (αυτοδιαλυμένου και αφοπλισμένου, υποτίθεται) Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού των Αλβανών, μετέδωσε χτες το Γαλλικό Πρακτορείο. Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής του πρωθυπουργού, Ιλια Φιλίποφσκι, αναφέρθηκε στο «πιλοτικό σχέδιο» του υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο «μελετάται» από τους αποδέκτες του. Ο ίδιος σχολίασε ότι η απόφαση σχετικά με την επιστροφή της αστυνομίας θα ανακοινωθεί «από κοινού με τον Πρόεδρο της χώρας», Μπόρις Τράικοφσκι.

Οι Δυτικοί «σπόνσορες» της ειρηνευτικής διαδικασίας που άρχισε με τη Συμφωνία της Οχρίδας τον Αύγουστο απαιτούν να περάσουν πριν από την επαναφορά της αστυνομίας στη βόρεια ΠΓΔΜ οι Συνταγματικές Τροποποιήσεις από το Κοινοβούλιο της χώρας.

Στο μεταξύ χτες ειδική ομάδα ναρκαλιευτών μετακινήθηκε στο Τέτοβο, όπου άρχισε επιχείρηση απενεργοποίησης των ναρκοπεδίων που είχε στήσει στην περιοχή ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο. Πρόκειται για μια κίνηση που εντάσσεται στην προσπάθεια επιστροφής των προσφύγων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ