Σάββατο 29 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Η «Λευκή Βίβλος» του αίματος
Ούτε νερό, ούτε ρεύμα

Οι «ανθρωπιστές» του ΝΑΤΟ κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες για να επιστρέψουν τους Γιουγκοσλάβους στην προ του κυρίου Εντισον, κι ακόμα πιο πίσω, εποχή. Για να τους στερήσουν από ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, σε άλλη μια προσπάθεια κάμψης του ηθικού τους. Ετσι:

Ο Σταθμός Υδροδότησης του Μπάντοβατς χτυπήθηκε το βράδυ της 1ης προς 2ης Μάη. Παρείχε νερό για μεγάλο τμήμα της Πρίστινα. Το δίκτυο σωληνώσεων καταστράφηκε. Οι αντλίες και οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις έπαθαν σημαντικές ζημιές.

Στις 2 του Μάη, στο Ομπρένοβατς, το ΝΑΤΟ ρίχνει βόμβες διασποράς με ανθρακονήματα στο θερμοηλεκτρικό σταθμό «Nikola Tesla» (στους μετασχηματιστές και τους διανεμητές), προκαλώντας βραχυκυκλώματα και κατάρρευση του συστήματος.

Στις 22 του Μάη, βομβαρδίζεται με τρεις πυραύλους ο Θερμοηλεκτρικός Σταθμός στο Βέλικι Τσρλιένι, κοντά στο Λαζάρεβατς. Μεγάλα και σημαντικά τμήματα του σταθμού καταστρέφονται ολοσχερώς. Την ώρα της επίθεσης εργάζονται στο Σταθμό 55 εργάτες. Οι πέντε τραυματίζονται.

Στις 23 του Μάη βομβαρδίζεται και παθαίνει μεγάλες ζημιές ο Θερμοηλεκτρικός Σταθμός στο Ούροβτσι, κοντά στο Ομπρένοβατς. Επίθεση δέχονται και οι εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της δημόσιας επιχείρησης «Elektroistok» στο Νις.

Στις 24 του Μάη βομβαρδίζεται ο Σταθμός Μετασχηματιστών στο Νόβι Σαντ. Στις 27 του Μάη γίνεται επίθεση κατά ανάλογων στόχων και στη Μπεζανίσκα Κόσα, στο Νέο Βελιγράδι. Το ίδιο και στις 31 του Μάη, στην τοποθεσία Ρίμσκι Σάντσεβι.

Στο Σομπόρ, στις 30 του Μάη βομβαρδίζεται ο Σταθμός Υδροδότησης «Jaros».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ