Σάββατο 29 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Υποθηκεύεται το μέλλον και του ΟΕΚ

Τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις στην κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού, που υποθηκεύουν την ύπαρξη του ΟΕΚ, ως φορέα εργατικής κατοικίας, καταγγέλλει με δήλωσή του ο Αντώνης Αντύπας εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ στο ΔΣ του ΟΕΚ.

Ο Αντώνης Αντύπας ζητά την απεμπλοκή του Οργανισμού από την κατασκευή του Ολυμπιακού χωριού, επισημαίνοντας ότι είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος να λεηλατηθούν τα έσοδά του, για έργα βιτρίνας της κυβέρνησης. Μέσω της Ανώνυμης Εταιρίας, που προβλέπεται στο σχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού -υπογραμμίζει ο συνδικαλιστής - η κυβέρνηση θα μοιράζει δουλιές, θα διορίζει όποιους θέλει στο όνομα των Ολυμπιακών Αγώνων και ο ΟΕΚ καλείται να πληρώσει «το μάρμαρο» της νέας Εθνικής Ιδέας. Ετσι επιβεβαιώνονται πλήρως οι θέσεις που είχαμε εκφράσει στο ΔΣ του ΟΕΚ όταν συζητούσε και αποφάσιζε για τη σύμβαση-πλαίσιο ανάμεσα στον ΟΕΚ και το «2004».

Τότε είχαμε είχαμε καλέσει το ΔΣ του ΟΕΚ να καταψηφίσει τη σύμβαση πλαίσιο και επειδή εκτιμούσαμε ότι το κόστος κατασκευής των σπιτιών, μαζί με τις μετασκευές, θα έφτανε σε απαγορευτικό ύψος, πάνω από 500.000 δραχμές το τ.μ. σε σημερινές τιμές. Σήμερα - και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα - γίνεται καθαρό ότι η ανάθεση της κατασκευής του Ολυμπιακού Χωριού στον ΟΕΚ, δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζόμενων-δικαιούχων του Οργανισμού. Εξυπηρετεί αποκλειστικά την κυβέρνηση, το «2004» και τις επιχειρήσεις που θα εμπλακούν στην κατασκευή του έργου. Το απροσδιόριστο κόστος κατασκευής, μαζί με τις υπερβάσεις, που στη χώρα μας είναι καθεστώς (Μετρό, εθνικοί οδοί) και το κόστος κατασκευής των κατοικιών, κόστος που υποτίθεται θ' αναλάμβανε η κυβέρνηση και το «2004», θα τινάξουν στον αέρα τα κατασκευαστικά - δανειοδοτικά προγράμματα του Οργανισμού.

Η ανάθεση στον ΟΕΚ από την κυβέρνηση, με τον τρόπο που έγινε, με τις μεθοδεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, υποθηκεύει την ύπαρξη του ΟΕΚ ως φορέα εργατικής κατοικίας. Είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος να λεηλατηθούν τα έσοδά του (που είναι αποκλειστικά εισφορές των εργαζομένων) για να φτιαχτούν έργα βιτρίνας. Η προσδοκία για ένα φτηνό και καλό σπίτι για τους εργαζόμενους απομακρύνεται. Είναι ώρα να πάρει ο καθένας τις ευθύνες του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ