Παρασκευή 15 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Οι διαφορές ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ είναι στη «σάλτσα», η ραχοκοκαλιά όμως είναι ίδια

Μπορεί να υπάρχουν πολλά κόμματα στη Βουλή, όμως οι «στρατηγικές είναι δύο», ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα από το βήμα της Βουλής, αναδεικνύοντας με την τοποθέτησή της για το πολυνομοσχέδιο ότι όσες διαφορές μπορεί να έχουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, η «ραχοκοκαλιά είναι ίδια», γιατί έχουν «κοινή στρατηγική και η στρατηγική είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, είναι η θέση απέναντι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Οπως ανέφερε, πρόκειται «για διαφορές και ανταγωνισμούς που υπάρχουν, που τις προκαλεί το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, ιδιαίτερα τα τελευταία 20 χρόνια, με την πολυπλοκότητα που έχει, με τις αντιφάσεις και τις αντιθέσεις και τις δυσκολίες που έχει για χειρισμούς, διαχείριση κ.λπ. Η ουσία δεν αλλάζει». «Εάν διαβάσει κανείς - πρόσθεσε - το εθνικό αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΝΔ, του Κινήματος Αλλαγής, του ΣΥΡΙΖΑ μόνο η "σάλτσα" διαφέρει. Και αυτές οι διαφορές που έχετε μεταξύ σας και που σε ορισμένες περιπτώσεις παίρνουν και μεγάλη φραστική οξύτητα, αποτελούν μέχρι σήμερα και μεσοπρόθεσμα σωτηρία για το σύστημα. Υπηρετείτε και με τις διαφορές σας το σύστημα».

Χαρακτηριστικά, όπως σημείωσε προς τον ΣΥΡΙΖΑ, «είστε επικίνδυνοι - όχι περισσότερο από τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα - ακριβώς γιατί σας εμφανίζουν ως μαρξιστές, κομμουνιστές και αριστερούς και έτσι παγιδεύετε πολύ περισσότερο τμήμα του λαού, όσο διάστημα θα το παγιδεύετε». Ενώ υπενθύμισε συγκεκριμένα παραδείγματα, πως το 2012 όταν παρουσιάστηκαν οι πρώτες ρωγμές για τον σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης, λύθηκε αμέσως το πρόβλημα με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και την «αντιδογματική ανανεωτική Αριστερά», ή το 2015 το σύστημα διασώθηκε με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

«Οταν διασώζεται το πολιτικό σύστημα - σημείωσε - το εμφανίζετε σαν σωτηρία του λαού. Οταν λέτε για σωτηρία της Ελλάδας, εννοείτε να μην ταρακουνηθεί η συμμετοχή της Ελλάδας, δηλαδή τα ταξικά συμφέροντα, της αστικής τάξης, στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».

Μάλιστα, σχολιάζοντας τα περί «ανάδειξης της Ελλάδας ως ηγετικής δύναμης στα Βαλκάνια», που διατυμπανίζει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός με αφορμή και τη συμφωνία Ελλάδας - ΠΓΔΜ, ανέφερε ότι «αυτό είναι 100% εθνικιστικός κοσμοπολιτισμός» και ανέδειξε ότι αυτό σημαίνει προώθηση των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, όπως έγινε με τη Συρία, το Ιράκ, πριν τη Γιουγκοσλαβία, όπου η Ελλάδα με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής συμμετείχε με την παροχή διευκολύνσεων και τις βάσεις, «υπονομεύοντας την εδαφική ακεραιότητα άλλων χωρών».

«Εχετε πάρει μέρος - επισήμανε - με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε όλη αυτή την εκστρατεία, που μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε αλλαγή συνόρων, αλλά σε αλλαγή συνόρων μέσω εμπλοκής και της Ελλάδας σε έναν ακόμα πιο επικίνδυνο πόλεμο», για να τονίσει πως «ο πατριωτισμός δεν αφορά εμένα και τα σύνορά μου, αφορά και τον σεβασμό της πατρίδας και της εδαφικής ακεραιότητας και των άλλων λαών». «Τέτοια αναβάθμιση θέλετε; Σας τη χαρίζουμε», τόνισε χαρακτηριστικά η Αλ. Παπαρήγα. «Γιατί να μη σας δώσουν, λοιπόν, συγχαρητήρια» ο γγ του ΝΑΤΟ ή οι εκπρόσωποι της ΕΕ, «γιατί να μην εύχονται στις εκλογές να είσαστε ξανά κυβέρνηση; Αν μπορείτε να τα βρείτε και με τη ΝΔ και με το Κίνημα Αλλαγής, ακόμα καλύτερα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Στηλιτεύοντας ακόμα τις αναφορές του Αλ. Τσίπρα σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ «στη θέση του Λένιν για τον αυτοπροσδιορισμό», σημείωσε: «Δεν πρόκειται να απαντήσω γιατί ούτε καν τη λέξη "αυτοπροσδιορισμό" δεν έλεγε ο Λένιν. Το μόνο που σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή αυθορμήτως ήταν, καλά, δεν προφυλάσσετε αυτόν τον άνθρωπο να μην λέει ασυναρτησίες και με περισπούδαστο ύφος;».

Οσο για τη ΝΔ, σημείωσε ότι «συνεχίζει τον αναλφάβητο αντικομμουνισμό της. Ο αντικομμουνισμός, βέβαια, είναι σύμφυτος με τη ΝΔ», ωστόσο «είναι αναλφάβητος, γιατί όταν λέτε μαρξιστές και κομμουνιστές τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνετε όχι μόνο αντικομμουνιστές αλλά και αναλφάβητοι. Αν θέλετε να πολεμήσετε τον ταξικό σας αντίπαλο, να τον μελετάτε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκάθαρος στόχος η θωράκιση θεσμών του σάπιου συστήματος για την αδιατάρακτη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής (2019-08-09 00:00:00.0)
Ποτέ στην Ιστορία το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ δεν υπήρξαν παράγοντας σταθερότητας, ασφάλειας και εγγύησης των συνόρων (2018-09-14 00:00:00.0)
Καταθέτουμε όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά (2018-07-07 00:00:00.0)
«Εθνικός αυτοπροσδιορισμός»: Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια! (2018-06-21 00:00:00.0)
Αντιφάσεις και προβληματισμοί (2013-10-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ