Παρασκευή 15 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Εκδηλώσεις για τα 100χρονα του ΚΚΕ

Εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, συναυλίες, εκθέσεις, προβολές βίντεο και δεκάδες ακόμα πρωτοβουλίες των Οργανώσεων του ΚΚΕ εντάσσονται στις «100 εκδηλώσεις σε 100 πόλεις» για τα 100χρονα του ΚΚΕ, που είναι σε εξέλιξη, μεταφέροντας παντού το μήνυμα της ισχυροποίησης του Κόμματος σε κάθε χώρο δουλειάς, κλάδο και συνοικία.

Για τις επόμενες μέρες μεταξύ άλλων προγραμματίζονται οι εξής εκδηλώσεις:

Την Κυριακή 17 Ιούνη

-- Στις 8 μ.μ. οι ΚΟΒ Φαρκαδόνας καλούν σε εκδήλωση στο Δημαρχείο, με θέμα «Η προσφορά του ΚΚΕ στους αγροτικούς και λαϊκούς αγώνες της περιοχής μας - Η πρόταση του ΚΚΕ σήμερα». Θα μιλήσει ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Μετά την ομιλία θα γίνει προβολή ταινίας, ενώ στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων σε μνημεία στις τοποθεσίες Βρυκολάκια και Πετρομαγούλα.

-- Στις 10.30 π.μ., η ΤΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης και το τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, τιμούν τους πέντε ήρωες ΕΑΜίτες πατριώτες κομμουνιστές από την Αγία Θέκλη που κρέμασαν οι Γερμανοί κατακτητές στην πλατεία Ληξουρίου του 1944. Στην κεντρική πλατεία Ληξουρίου (τόπος θυσίας) θα μιλήσει ο Αντώνης Ραλλάτος, στέλεχος του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Στέλιο Μαγαλιό. Θα προηγηθεί στις 10 π.μ. κατάθεση στεφάνων στον τόπο της ομαδικής ταφής τους - περιοχή Αμμουσα Ληξουρίου.

Την Τετάρτη 20 Ιούνη, στις 7 μ.μ., οι ΚΟΒ Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Διοίκησης Θεσσαλονίκης καλούν στον ημιώροφο της ΕΔΟΘ, σε εκδήλωση παρουσίασης της Διακήρυξης της ΚΕ για τα 100χρονα του Κόμματος.

Την Τετάρτη 27 Ιούνη:

-- Οι Οργανώσεις Βόρειου Τομέα Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το παράρτημα Ηρακλείου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλούν σε εκδήλωση τιμής στην ηρωίδα Ηλέκτρα Αποστόλου, στις 8 μ.μ., στο πολιτιστικό κέντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος, Ν. Ηράκλειο). Θα μιλήσει η Ελίνα Χαιρικάκη, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και θα ακολουθήσει προβολή βίντεο και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το συγκρότημα του Βόρειου Τομέα.

-- Η ΤΕ Σερρών διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Οι εκτελέσεις των μελών του Περιφερειακού Γραφείου του ΚΚΕ τον Ιούλη του 1947. Η δράση του ΔΣΕ στην περιοχή των Σερρών». Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει: Στις 7 μ.μ., επίσκεψη στον τόπο εκτελέσεων στην Αγία Βαρβάρα. Στις 7.30 μ.μ., κατάθεση στεφανιών στο μνημείο της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στο Β' Κοιμητήριο Σερρών. Στις 8 μ.μ., πολιτική ομιλία από τον Ευθύμη Δημάκη, μέλος του ΓΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στο χώρο του πάρκινγκ του Β' Κοιμητηρίου. Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση για την 3χρονη εποποιία του ΔΣΕ στην περιοχή των Σερρών καθώς και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ