Παρασκευή 15 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Η ΝΔ είναι η γνήσια δύναμη του κεφαλαίου

Ως την πιο σταθερή δύναμη που έχει ανάγκη η αστική τάξη για την προώθηση της καπιταλιστικής κερδοφορίας παρουσίασε τη ΝΔ από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της κοκορομαχίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρός της, Κυρ. Μητσοτάκης.

Επιχειρώντας να προσπεράσει ότι ο πυρήνας της στρατηγικής της ΝΔ είναι κοινός με αυτόν της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εστίασε στους φόρους, που «πνίγουν τους Ελληνες», περιγράφοντας με άλλα λόγια όσα επαναλαμβάνει διαρκώς για νέες φοροαπαλλαγές που πρέπει να απολαύσει το κεφάλαιο. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει μια Ελλάδα οικονομικά στάσιμη και στερημένη από ρευστότητα, εννοώντας τους επιχειρηματικούς ομίλους. Με το ίδιο άγχος είπε ότι η κυβέρνηση «τιμωρεί κάθε επιχειρηματική επιτυχία».

Θέλοντας, πάντως, να δείξει ότι η ΝΔ είναι το γνήσιο κόμμα που μπορεί να εμπιστευτεί η αστική τάξη, σημείωσε ότι «εδώ και τρία χρόνια η ΝΔ ασκεί αντιπολίτευση με ευθύνη απέναντι στους θεσμούς και με απόλυτη συναίσθηση ότι αυτό το οποίο προέχει είναι το συμφέρον της πατρίδας μας», δηλαδή του κεφαλαίου. Αλλωστε, όπως είπε, «το αποδείξαμε σε δύσκολες στιγμές, χωρίς να μετρήσουμε το πολιτικό κόστος. Οταν το 2015 παίζατε την Ελλάδα στα ζάρια, εμείς βάλαμε πλάτη και σώσαμε την πατρίδα μας», εννοώντας το τρίτο μνημόνιο που ψήφισε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα του οποίου οι εφαρμοστικοί νόμοι περιέχονται στο πολυνομοσχέδιο που τώρα η κυβέρνηση προώθησε και ο ίδιος καταγγέλλει.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο είπε: «Ο,τι ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με ωμό ψέμα και με ανεδαφικές υποσχέσεις καταλήγει τώρα σε δεσμεύσεις που θα βαραίνουν τη χώρα για δεκαετίες. Δικαιωθήκαμε απόλυτα, όταν για πρώτη φορά πριν από δυο χρόνια ζητήσαμε εκλογές. Αν αυτές είχαν διεξαχθεί τότε, θα είχαμε αποφύγει τα χειρότερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ