Παρασκευή 15 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο με τα νέα «προικιά» στο κεφάλαιο

Υπερψηφίστηκε χτες το απόγευμα, στην Ολομέλεια της Βουλής, με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας, το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τα 88 προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της 4ης «αξιολόγησης» και τα δεκάδες ακόμα αντιλαϊκά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου 2019 - 2022, σηματοδοτώντας νέο γύρο βάρβαρης επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαϊκού εισοδήματος, για να ενισχυθεί η καπιταλιστική κερδοφορία.

Το αίτημα για την ονομαστική ψηφοφορία κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Από τους 298 παρόντες βουλευτές, «υπέρ» του αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου ψήφισαν 154 βουλευτές και 144 «κατά».

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου, μέσα σε 4 χρόνια θα αρπάξουν από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τις λαϊκές οικογένειες άλλα 18,5 δισ. ευρώ, που θα προέλθουν από τις μειώσεις στις συντάξεις, την παραπέρα άγρια φοροληστεία, τη μείωση του αφορολόγητου και πάει λέγοντας, για να πιαστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και τα πρωτογενή πλεονάσματα, που θα «ριχτούν» για τη στήριξη της ανάκαμψης των κερδών του κεφαλαίου. Αλλωστε, για τους επιχειρηματικούς ομίλους όχι μόνο δεν προβλέπεται το παραμικρό μέτρο, αλλά αντίθετα πέρα από τις δεκάδες αναδιαρθρώσεις και τις δεσμεύσεις προς όφελός τους, ο νόμος προβλέπει ακόμα και ένα μέρος των λεγόμενων «αντίμετρων» να σπρωχτούν απευθείας στις τσέπες τους ως κίνητρα, χρηματοδότηση για την «ενεργητική απασχόληση» - τσάμπα εργασία και φοροελαφρύνσεις.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ενωση Κεντρώων, Χρυσή Αυγή καταψήφισαν μεν το νομοσχέδιο ενώ την ίδια ώρα έκαναν αβάντα στην κυβέρνηση για την ανάγκη στήριξης του κεφαλαίου και μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος. Αλλωστε, οι αντιπαραθέσεις των κομμάτων αυτών με την κυβέρνηση αναλώθηκαν και αυτήν τη φορά στο διαχειριστικό μείγμα που συμφέρει την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του κεφαλαίου, συνοδευόμενες από τη γνωστή προσπάθεια χειραγώγησης του λαού.

Μόνο οι βουλευτές του ΚΚΕ τοποθετήθηκαν από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, απευθύνοντας το κάλεσμα στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα να βγουν στο προσκήνιο με την οργάνωση της πάλης τους, αποτρέποντας τα αντιλαϊκά μέτρα και βάζοντας μπροστά τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ