Κυριακή 30 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

«Δε θα βρει ποτέ αυτός ο τόπος τη γαλήνη του; ρώτησε ο γερο-Πέτσας. Ο ξερακιανός του απάντησε: Γι' αυτό είμαστε εδώ και ζούμε σαν τα αγρίμια στα βουνά. Την ειρήνη δε θα μας τη χαρίσουν...».

Ανθρωποι στη δίνη του πολέμου. Ενα παιδί, ο Παύλος, του άρεσε να μετρά τ' αστέρια. Κι έτσι τον φώναζαν Αστεράκι. Μια Κυριακή που τα όπλα είχαν σιγήσει, ο Παύλος που βρέθηκε στο βουνό με τον αντάρτη πατέρα του και τη μάνα του πήγαν να πετάξουν έναν κατακόκκινο χαρταετό. Κάτι που σχεδίαζαν εδώ και χρόνια, αλλά ο πατέρας του πρώτα αγωνίστηκε ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές και τώρα στον εμφύλιο είναι αντάρτης στα βουνά. Αυτή η Κυριακή ήταν η καταλληλότερη για να πραγματοποιηθεί το όνειρο του μικρού. Ενα μικρό διάλειμμα και για τους γονείς, να γευτούν για λίγο το χορτάρι, τον ήλιο, τον άνεμο, το παγωμένο νερό της πηγής, ετούτη την άνοιξη...

Ο χαρταετός σηκώνεται, όμως ένα βουητό έρχεται από τον ουρανό... Η συνέχεια στο πολύ ενδιαφέρον μυθιστόρημα για νέους «Αστεράκι» του Θωμά Νικολάου από τις εκδόσεις «ΚΕΔΡΟΣ». Η εικονογράφηση είναι του Γιώργου Μαλισιόβα.

Ο Θωμάς Νικολάου εκδίδει έργα του από το 1966 κυρίως για παιδιά και νέους. Εχει μεταφράσει στα γερμανικά έργα του Γιάννη Ρίτσου, του Οδυσσέα Ελύτη, της Αλκης Ζέη, της Ζωής Βαλάση κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ