Κυριακή 30 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
«Ανοιχτές παραλίες για το λαό»

Αποφασιστική απάντηση στην κυβερνητική πρόκληση, που με το πρόσφατο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό παραδίδει πλήρως τις ακτές στα επιχειρηματικά συμφέροντα, θα δώσει σήμερα η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ). Συνεχίζοντας τις δυναμικές κινητοποιήσεις θα κρατήσει ανοιχτές τις πύλες σε παραλίες όπου έχει επιβληθεί εισιτήριο. Η σημερινή κινητοποίηση για πρόσβαση στις ακτές χωρίς εισιτήριο αρχίζει στις 10.30 το πρωί.

Οπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου της ΝΑΣ: «Τώρα, έχουμε και έναν πρόσθετο λόγο να κινητοποιηθούμε: Η κυβέρνηση γνωστοποίησε το νομοσχέδιό της για τον αιγιαλό και την παραλία. Από αυτό προκύπτει ότι η κυβέρνηση έρχεται να περιορίσει ακόμη περισσότερο το δικαίωμα του λαού στην ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες. Επαναχαράζει τη ζώνη της παραλίας έτσι που να συμφέρει τους μεγαλοεπιχειρηματίες, στους οποίους δίνει κυριολεκτικά τη δυνατότητα να χτίζουν πάνω στο κύμα».

Η ΝΑΣ, με βάση τα παραπάνω, καλεί «τους εργαζόμενους, τη νεολαία, ιδιαίτερα στις περιοχές που θίγονται άμεσα, να διεκδικήσουν την απόσυρση του νομοσχεδίου, να παλέψουν για το δικαίωμά τους να ανήκουν οι ακτές στους ίδιους και όχι να βρίσκονται στην υπηρεσία των κερδών του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ