Κυριακή 30 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Αγωνιστικό κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ

Τρίτη 8 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. στην Ακρόπολη

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην αγωνιστική εκδήλωση τιμής και μνήμης των θυμάτων του πυρηνικού ολοκαυτώματος της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι απευθύνει η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ. Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Αυγούστου 2006 και ώρα 7.30 μ.μ. στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης του Λεκανοπεδίου να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση.

Στο κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ τονίζονται τα ακόλουθα: «Στις 6 και 9 Αυγούστου 2006 συμπληρώνονται 61 χρόνια από τη μαύρη επέτειο της ρίψης των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι από τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές και ενώ ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος είχε ήδη λήξει.

61 χρονιά μετά, ο ιμπεριαλισμός, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ισραήλ δείχνουν το ίδιο και χειρότερο δολοφονικό πρόσωπο. Κατοχή στο Ιράκ, Αφγανιστάν, σφαγή των Λαών του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, τρομοκρατία και δολοφονίες σε βάρος κρατών-λαών και κινημάτων με πρόσχημα την "τρομοκρατία", προκειμένου να προωθήσουν τα γεωπολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά τους συμφέροντα.

Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χωρά σε συνεργασία με μαζικούς και κοινωνικούς φορείς να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις για να:

* Καταδικάσουν τα εγκλήματα των Ιμπεριαλιστών κατά της Ανθρωπότητας.

* Να σταματήσει το Ιμπεριαλιστικό έγκλημα του Ισραήλ κατά των Λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου που συντελείται με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ.

* Να τιμήσουν τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους λαούς που αγωνίζονται εναντία στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ