Κυριακή 30 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στα τρία χρόνια από το θάνατο του σ. Μήτσου Κατσιανάκου

Πέρασαν τρία χρόνια και είναι σαν χτες που έφυγε από τη ζωή, ο αγωνιστής, ο άνθρωπος, ο κομμουνιστής. Μήτσος Κατσιανάκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ηταν ξημερώματα της Κυριακής 3 Αυγούστου του 2003. Κανένας από τους οικείους του, τους συντρόφους, τους φίλους, δεν ήθελε να το πιστέψει.

Ο σύντροφός μας, ο Μήτσος της Εργατικής Αχτίδας, των οργανώσεων της Αττικής, της Κρήτης, των Τρικάλων, των Ελλήνων εργατών στη Γαλλία, των οργανώσεων του Κόμματος στη Δυτική Ευρώπη, αλλά και των γειτονιών της Καλλιθέας, ο Μήτσος του Κεφαλόβρυσου, δεν είναι πια μαζί μας.

Στο επαναστατικό κίνημα ο σύντροφος Μήτσος εντάχθηκε από τα νεανικά του χρόνια όντας μέλος της ΔΝ Λαμπράκη και της ΕΔΑ.

Το 1967, λίγο μετά την απριλιανή χούντα, έγινε μέλος του ΚΚΕ στο Παρίσι όπου εργαζόταν.

Σαν πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Εργαζομένων στη Γαλλία και συνδικαλιστικό στέλεχος της CGT στην αυτοκινητοβιομηχανία πήρε μέρος στην εξέγερση του Μάη του '68 στη Γαλλία.

Αναδείχθηκε σε πρωτοπόρο στέλεχος του Κόμματος και στο 9ο Συνέδριο εκλέγεται μέλος της ΚΕ του.

Σεμνός και ανιδιοτελής έτσι όπως ταιριάζει στα στελέχη και τα μέλη του Κόμματος, υπομονετικός στη βοήθεια και στην ανάδειξη καινούριων στελεχών, πρόθυμος να σπεύσει όπου το Κόμμα τον χρειάζεται. Στη Γαλλία και τη Δυτική Ευρώπη τα πρώτα χρόνια. Στην Αττική, στην Εργατική Αχτίδα της ΚΟΑ, στην Καλλιθέα, αλλά και στα αγαπημένα του Τρίκαλα και στην Κρήτη, παντού όπου πέρασε ο σύντροφος Μήτσος άφησε θετικό έργο και καλές θύμησες.

Στα δύσκολα χρόνια της κρίσης στο Κόμμα και στο κομμουνιστικό κίνημα, όταν άλλοι τα δίπλωναν, πισωπατούσαν και απομακρύνονταν από το κίνημα και το Κόμμα, αγωνίστηκε πιστός στο μαρξισμό - λενινισμό, με απέραντη εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και το λαό μας.

Είχε το χάρισμα της προσφοράς και της πειθούς. Βοήθησε πολλούς συντρόφους να κατανοήσουν τις δυσκολίες του αγώνα. Χωρίς πολλά λόγια, αλλά αποφασιστικά έλεγε τη γνώμη του, υποστήριζε την άποψή του με σεβασμό στο συνομιλητή σου.

Αταλάντευτος, με ευθυκρισία, μέσα στα συλλογικά πλαίσια συνέβαλε θετικά στην πρόοδο του Κόμματος.

Η αγωνιστική του στάση, η συνέπεια, η ανιδιοτέλεια, η προσήλωσή του στα ιδανικά και τους στόχους του ΚΚΕ αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Θα τον θυμούμαστε πάντα και θα είναι πάντα μαζί μας στο δρόμο του αγώνα, σήμερα και αύριο. Σήμερα στον αγώνα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Παλαιστίνη και στο Λίβανο και κάθε μέρα στον αγώνα μέχρι τη σοσιαλιστική νίκη.

  • Η συντρόφισσά του, στη ζωή και στον Αγώνα, σ. Ελένη Κατσιανάκου, προσφέρει 400 ευρώ στο ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ