Κυριακή 30 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρεμβάσεις του ΚΚΕ

Πολλές είναι οι παρεμβάσεις του ΚΚΕ στη Βουλή, τόσο για τα προβλήματα των πυροσβεστών όσο και για το αβέβαιο μέλλον των εποχικών. Στις 9 Δεκέμβρη 2005 συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντώνη Σκυλλάκου προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, σχετικά με τους εποχικούς πυροσβέστες και τον εμπαιγμό που υφίστανται με τις 5μηνες συμβάσεις έργου. Ο τότε υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χ. Μαρκογιαννάκης είχε ξεκαθαρίσει πως με «τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες είναι αδύνατη η πρόσληψη με συμβάσεις αορίστου χρόνου των 5.500 περίπου εποχικών δασοπυροσβεστών». Το μόνο στο οποίο μπορούσαν να ελπίζουν κάποιοι ήταν να πριμοδοτηθούν με μόρια στο διαγωνισμό που έγινε πρόσφατα για την πρόσληψη των 550 πυροσβεστών.

Κατά τα άλλα, ο υφυπουργός δεν είχε παραλείψει να επισημάνει την εκτίμηση που τρέφουν οι πολίτες αλλά και ο ίδιος για το έργο των δασοπυροσβεστών, ενώ είχε αναγνωρίσει πως οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό στην Πυροσβεστική ξεπερνούν το 25%.

Ο Αντ. Σκυλλάκος, από την πλευρά του είχε τοποθετηθεί λέγοντας πως υπάρχει ένα ολόκληρο κοινωνικό περιβαλλοντικό πρόβλημα: «Θέλουμε να σώσουμε το δάσος; Είναι το πρώτο περιβαλλοντικό πρόβλημα στη χώρα μας το να σώσουμε και να επεκτείνουμε τα δάση; Υπάρχει ομόφωνη απόφαση παλαιότερης διακομματικής επιτροπής, αν και δυστυχώς από όλες τις κυβερνήσεις το πόρισμα αυτής της επιτροπής πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων. Εκεί όπου λέγαμε ότι πρέπει να προσληφθούν χιλιάδες άνθρωποι στην τότε Δασική Υπηρεσία, πριν μεταφερθούν οι αρμοδιότητες της αντιμετώπισης των πυρκαγιών στο Πυροσβεστικό Σώμα. Αρα, υπάρχει ένα ολόκληρο κοινωνικό περιβαλλοντικό πρόβλημα».

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 του περασμένου Μάη, οι εποχικοί γνώρισαν και το άλλο πρόσωπο της κυβέρνησης. Το... διάλογο με ανθρώπους του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Οχι από την πολιτική ή τη φυσική ηγεσία αλλά από τους άνδρες των ΜΑΤ που «χτύπησαν» με δακρυγόνα την πορεία τους. Την επομένη, στη Βουλή, συζητήθηκε άλλη μία Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ, με την οποία ζητούσε μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν στην Πυροσβεστική λόγω των χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων. Ομως, τα προβλήματα παραμένουν...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ