Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΗΠΑ
Εθνική Μέρα Δράσης Νέων και Φοιτητών

Χιλιάδες νέοι και φοιτητές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αναμένεται να δραστηριοποιηθούν στις 15 Νοέμβρη, με τη διοργάνωση διαδηλώσεων, συζητήσεων και πρωτότυπων εκδηλώσεων ενάντια στον πόλεμο και υπέρ της ειρήνης. Εθνική Μέρα Δράσης έχουν ανακηρύξει τη 15η Νοέμβρη 13 νεολαιίστικες και φοιτητικές οργανώσεις της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Κομμουνιστική Νεολαία ΗΠΑ, ο Σύλλογος Μουσουλμάνων Φοιτητών, ο Σύλλογος Φοιτητών των Ηνωμένων Πολιτειών, οι Νέοι Δημοκρατικοί Σοσιαλιστές.

«Στις 15 Νοέμβρη, οι φωνές μας θα εισακουστούν!», αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους και προσθέτουν ότι συμφώνησαν να ενωθούν και να δραστηριοποιηθούν με βάση τις παρακάτω αρχές:

1. Συμπαραστεκόμαστε στα θύματα και καταδικάζουμε τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη.

2. Εναντιωνόμαστε σε μια στρατιωτική απάντηση, σε ό,τι αφορά τα γεγονότα της 11ης Σεπτέμβρη.

3. Απαιτούμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να βρουν τις ρίζες που προκάλεσαν αυτήν τη σύρραξη και εντοπίζουμε τη μία απ' αυτές τις ρίζες στην πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Απαιτούμε ειρήνη εδώ, αλλά για να το επιτύχουμε χρειάζεται να υπάρξει δικαιοσύνη και στο εξωτερικό. Ζητάμε μια διεθνή επίλυση του προβλήματος, όπου οι ΗΠΑ θα είναι υπόλογες.

4. Αντιτιθέμαστε στις προσπάθειες να περάσει ένα καιροσκοπικό νομοσχέδιο, που θα θυσιάζει τα πολιτικά δικαιώματα, τις δημοκρατικές αρχές και τις εγχώριες ανάγκες, στο όνομα της «αντιτρομοκρατίας» ή της «ασφάλειας». Αυτό συμπεριλαμβάνει: Απειλές σε πολιτικές ελευθερίες, καθιέρωση ρατσιστικών προφίλ, πολιτική ενάντια στους μετανάστες, αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, μείωση των εκπαιδευτικών και κοινωνικών δαπανών και οποιαδήποτε βήματα γίνουν για τη στρατιωτικοποίηση του Διαστήματος. Αντιτιθέμαστε σε έναν επ' αόριστο πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία.

5. Μια και είμαστε νέοι και φοιτητές, θα επαγρυπνούμε για πιθανές προσπάθειες στέρησης των πολιτικών ελευθεριών στα σχολεία και τα πανεπιστήμια και αντιτιθέμαστε σε μια δυσανάλογη στρατιωτική στρατολόγηση των έγχρωμων νέων και των νέων της εργατικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ