Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΓΔΜ
Δε θα γίνουν «νέες συλλήψεις»

Δεσμεύσεις του υπουργού Εσωτερικών στον γγ του ΝΑΤΟ

ΣΚΟΠΙΑ.-

Ισως η σημαντικότερη είδηση που «έβγαλε» η επίσκεψη του γγ του ΝΑΤΟ λόρδου Ρόμπερτσον στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) να είναι η διαβεβαίωση, που, όπως είπε, έλαβε από τον Σλαβομακεδόνα υπουργό Εσωτερικών Λιούμπε Μπόσκοφσκι ότι «καμία νέα σύλληψη» δε θα γίνει σε σχέση με τις δραστηριότητες των Αλβανών ανταρτών του UCK. Ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν ότι ο Μπόσκοφσκι δεσμεύτηκε ότι «δε θα υπάρξει καμία νέα σύλληψη ατόμων που συνδέονται με τον Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό, σε σχέση με τα γεγονότα που έγιναν πριν από τις 26 Σεπτεμβρίου», ημερομηνία του τέλους του αφοπλισμού των ανταρτών από το ΝΑΤΟ.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα του «περάσματος» των Συνταγματικών Τροποποιήσεων, η προθεσμία λήγει αύριο (9 Νοεμβρίου), όπως είπε ο Ρόμπερτσον, επικαλούμενος όσα του είπε ο πρόεδρος της Βουλής Στόγιαν Αντοφ.

Ωστόσο, ο Ρόμπερτσον επανέλαβε σε ...αυστηρό τόνο ότι «προτεραιότητα υπ' αριθμόν ένα» είναι η παροχή αμνηστίας στα μέλη του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού.

  • Χθες ο Ρόμπερτσον πέρασε για λίγες ώρες από το Κοσσυφοπέδιο, όπου κάλεσε τους τοπικούς πολιτικούς να βοηθήσουν, ώστε οι βουλευτικές εκλογές της 17ης Νοεμβρίου να διεξαχθούν χωρίς βία. Συναντήθηκε με τον διοικητή των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην περιοχή, στρατηγό Μάρσελ Βαλεντίν και τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ, Χανς Χέκερουπ και χαρακτήρισε τις εκλογές «μια μοναδική ευκαιρία» για τη δημιουργία ενός πολυεθνικού Κοσσόβου...

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ