Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΠΑΤΡΑ
Απαίτησαν τον τερματισμό του άδικου πολέμου

Φωνή αντίστασης και καταδίκης εναντίον των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και όσων συμπορεύονται μαζί τους, ύψωσε χτες το βράδυ ο λαός της Πάτρας σε ένα μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο, απαιτώντας τον άμεσο τερματισμό του άδικου και δολοφονικού πολέμου.

Οι φιλειρηνιστές της Πάτρας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της αντιπολεμικής επιτροπής, η οποία απαρτίζεται από 60 και πλέον φορείς, διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με αντιιμπεριαλιστικά και αντιπολεμικά συνθήματα «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Εμπρός, λαέ μη σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη».

Τα «ηνία» της διαδήλωσης κράτησαν για μια ακόμη φορά οι νέοι φιλειρηνιστές, που με τον παλμό, το πάθος και τη νεανική ορμή που τους διέκρινε, έστειλαν μήνυμα ειρήνης και ανυποχώρητου αντιιμπεριαλιστικού αγώνα. Αίσθηση προκάλεσαν τα φέρετρα που είχαν κατασκευάσει - τα μέλη της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη - και τοποθετήσει στην κεφαλή της πορείας, τα οποία συμβόλιζαν την τύχη των μισθοφόρων όπου Γης.

Νωρίτερα στη συγκέντρωση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, η εκπρόσωπος της αντιπολεμικής επιτροπής Φιλαρέττη Ζαφειροπούλου στην ομιλία της τόνισε πως «σήμερα όλοι μαζί υψώνουμε τη φωνή μας κατά του πολέμου. Συντονιζόμαστε με τους λαούς και τα κινήματα που αγωνίζονται για την ειρήνη. Αρνούμαστε τη στρατιωτικοποίηση της κοινωνικής ζωής και την αυταρχικοποίηση των κοινωνιών.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν, τέλος, η Σοφία Πούλου, εκπρόσωπος του συλλόγου φοιτητών του Βιολογικού, ο Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και ο Αγγελος Κοντογιαννάτος, εκπρόσωπος από το Συνδικάτο Οικοδόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ