Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ
Ηρθαμε να φωνάξουμε ΟΧΙ στον Πόλεμο, ΝΑΙ στην Ειρήνη

«Αδέλφια, κληθήκαμε εδώ στο προσκλητήριο αυτό πιστοί στις επιταγές των καιρών. Πιστοί στις αξίες και τα ιδανικά του ελληνικού λαού. Ενός λαού που ήταν πάντα πρωτοπόρος σε όλους τους αγώνες». Με τη συγκινητική, αλλά και συγχρόνως και αγωνιστική αυτή φράση ξεκίνησε το χαιρετισμό του στο χτεσινό παλλαϊκό συλλαλητήριο ο Μανώλης Γλέζος.

Ηρθαμε εδώ, συνέχισε, για να φωνάξουμε ΟΧΙ στο θάνατο. ΝΑΙ στη ζωή. Για να φωνάξουμε ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ειρήνη. Αμέσως μετά ο Μανώλης Γλέζος έκανε και μια μικρή αναφορά στη στάση του αμερικάνικου λαού στα τελευταία γεγονότα, τονίζοντας: «Ακόμα και αυτός στέκεται στις πρώτες γραμμές του αγώνα και απαιτεί να μη γίνει πόλεμος. Φωνάζει και διαδηλώνει: "Ο πόνος μας να μη γίνει ιαχή πολέμου. Κανένας δε δικαιούται να σκοτώνει αθώους ανθρώπους"». Ο Μανώλης Γλέζος στη συνέχεια υπογράμμισε: «Δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε ότι αυτός ο πόλεμος γίνεται για την κυριαρχία των ολίγων. Ο πόλεμος γίνεται για υποταχτούν οι λαοί, να αφαιρεθούν ακόμα περισσότερα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα. Για την κυριαρχία της παγκοσμιοκρατίας».

Κανείς δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος και ήσυχος. Ολοι μας πρέπει να αφουγκραστούμε τον πόνο των θυμάτων. Την ανάσα της αγωνίας ολόκληρης της ανθρωπότητας. Ολοι μας πρέπει να αγωνιστούμε, να παλέψουμε, να απαιτήσουμε και να φωνάξουμε: «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ειρήνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ