Σάββατο 16 Μάρτη 2019 - Κυριακή 17 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Πρόκληση για το λαό η χρυσαυγίτικη συγκέντρωση στον Πειραιά

Δήλωση της υποψήφιας δημάρχου Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Κάλεσμα στο λαό του Πειραιά να απομονώσει τους φασίστες απευθύνει η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», με αφορμή την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Χρυσής Αυγής στην πόλη. Στη δήλωσή της η Δ. Μανωλάκου αναφέρει:

«Σε έναν περίπου μήνα συμπληρώνονται 4 χρόνια από την έναρξη της δίκης της εγκληματικής - ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Η μεγάλη καθυστέρηση στη δίκη, με ευθύνη και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι προτεινόμενες από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, που αν ισχύσουν θα πέσει στα "μαλακά" η ηγεσία της Χρυσής Αυγής, είναι καμπανάκι και χρειάζεται επαγρύπνηση από τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία.

Σε αυτό το κλίμα, η αυριανή (σ.σ. Σάββατο 16/3) παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Χρυσής Αυγής για την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά είναι μια πρόκληση για το λαό και τη νεολαία του Πειραιά. Δεν ξεχνάμε τα έργα και τις ημέρες των ναζί απογόνων των ταγματασφαλιτών και των γερμανοτσολιάδων.

Δεν ξεχνάμε τα εγκλήματά τους, όπως τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Ικόνιο, τη δολοφονική επίθεση στα στελέχη και μέλη του ΠΑΜΕ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα, τη δολοφονία του νεολαίου μεταλλεργάτη μουσικού Παύλου Φύσσα.

Δεν ξεχνάμε το ρόλο που έχουν αναλάβει για την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου, που τους καθοδηγεί και τους "αμολάει" σαν μαντρόσκυλα όποτε αυτό εκτιμά ότι τα χρειάζεται. Τους καμάρωσαν τα αφεντικά τους ως απεργοσπάστες στους αγώνες των μεταλλεργατών και των λιμενεργατών για ΣΣΕ, για δουλειά με δικαιώματα, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας κ.ά.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία του Πειραιά να απομονώσει την εγκληματική - ναζιστική Χρυσή Αυγή. Η θέση της είναι στα σκουπίδια της Ιστορίας.

Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε χώρο μόρφωσης, στις εργατογειτονιές, να υπάρχει τείχος απέναντι στο φασισμό.

Αυτή την αγωνιστική στάση δεν μπορεί να την εκφράσει η ψήφος στο ψηφοδέλτιο των μεγαλοεπιχειρηματιών της σημερινής δημοτικής αρχής. Αλλωστε η Χρυσή Αυγή είναι τσιράκι του κεφαλαίου. Δεν μπορεί να την εκφράσει ούτε η ψήφος στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που παρά τα καλέσματα για "προοδευτικά μέτωπα" είναι έκθετος από τη στάση του στο θέμα του φασισμού και του εθνικισμού. Αλλωστε, συγκυβερνούσε έως τώρα με εθνικιστές και αντικομμουνιστές, τους ΑΝΕΛ. Δεν μπορεί να την εκφράσει ούτε η ψήφος στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, που η πολιτική της, όπως και αυτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζει το κεφάλαιο, γεννά λαϊκή δυσαρέσκεια, δείχνει ανοχή προς τις εθνικιστικές και φασιστικές δυνάμεις.

Απάντηση είναι το ισχυρό ΚΚΕ παντού. Ο λαός έχει πείρα, και ιστορική, από το ποιος συγκρούστηκε και νίκησε το φασισμό, αλλά και σύγχρονη, από το ποιος τον πολεμά σε χώρους δουλειάς, σχολεία, γειτονιές. Ξεκάθαρη ψήφος απέναντι στο φασισμό είναι η ψήφος στο ΚΚΕ και στη "Λαϊκή Συσπείρωση"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Κυριακή 26 Γενάρη η συναυλία στη Νίκαια (2020-01-24 00:00:00.0)
Την Κυριακή 26 Γενάρη η συναυλία - παρέμβαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής (2020-01-17 00:00:00.0)
Την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη η κινητοποίηση των σωματείων στο Κερατσίνι (2019-09-14 00:00:00.0)
Μεγάλη συγκέντρωση με αφορμή τη συμπλήρωση 5 χρόνων από τη δολοφονία του Π. Φύσσα (2018-09-19 00:00:00.0)
Δολοφονική επίθεση από χρυσαυγίτες σε μέλος της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ (2018-09-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ