Σάββατο 16 Μάρτη 2019 - Κυριακή 17 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Στηρίζουμε τον αγώνα των κατοίκων στα Αναφιώτικα

Παρέμβαση του υποψήφιου δημάρχου Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής Αναφιώτικα στην Πλάκα αναφέρθηκε, σε παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο της 14ης Μάρτη, ο Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Η συζήτηση έγινε κατόπιν υπομνήματος κατοίκων, που κατέθεσαν τα αιτήματά τους, σχετικά με την καθαριότητα, τη συντήρηση των μονοπατιών, τις διακοπές της ηλεκτροδότησης, τα εγκαταλειμμένα κτίρια, που αποτελούν κίνδυνο, αλλά και ζητήματα εγκληματικότητας.

Ο Ν. Σοφιανός ανέδειξε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει θέσει και σε προηγούμενες συνεδριάσεις τα προβλήματα των Αναφιώτικων και πρόσθεσε: «Ακολούθησε το ψήφισμα 83 κατοίκων της περιοχής και με αφορμή αυτά φάνηκε μια παρουσία του δήμου, και όσον αφορά την καθαριότητα και όσον αφορά άλλες ενέργειες που θα έπρεπε να γίνουν.

Το κρίσιμο είναι να μην περιμένουμε τις εκλογές, αλλά να λυθούν τώρα συγκεκριμένα ζητήματα. Να λυθούν τώρα τα ζητήματα του καθαρισμού του ακάλυπτου οικοπέδου, αλλά και της συνολικότερης παρουσίας λόγω και της υψηλής επισκεψιμότητας. Να πιεστεί η ΔΕΗ. Να αντιμετωπιστούν προβλήματα που έχουν να κάνουν με το πράσινο. Να πιέσει ο δήμος το υπουργείο Πολιτισμού, για να γκρεμιστούν τα ερείπια που υπάρχουν από το 1997 και να διαμορφωθεί ο χώρος.

Είναι ερείπια στους πρόποδες της Ακρόπολης, με την επικινδυνότητα που ανέφεραν και οι κάτοικοι, για τα οποία πρέπει να πιεστεί το υπουργείο Πολιτισμού να γκρεμιστούν. Στο πλαίσιο αυτό, εμείς καταθέσαμε και στη Βουλή ερώτημα στην υπουργό Πολιτισμού. Εδώ δεν μπορεί να υπάρχει άλλη καθυστέρηση. Ο δήμος πρέπει να κάνει διάβημα στο υπουργείο Πολιτισμού και μπορεί με ενέργειες να δημιουργήσει τετελεσμένα για να γκρεμιστούν αυτά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει και τις δικές του ευθύνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ