Σάββατο 16 Μάρτη 2019 - Κυριακή 17 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Βούτση - Ντιμιτρόφ

Η γρήγορη υλοποίηση της αμερικανοΝΑΤΟικής κοπής συμφωνίας των Πρεσπών βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που έγινε την Παρασκευή ανάμεσα στον πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση, και τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Ν. Ντιμιτρόφ, στη Βουλή.

Στη διάρκεια των δηλώσεων που ακολούθησαν τη συνάντηση ο Ν. Βούτσης αναφέρθηκε στο επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού στα Σκόπια δηλώνοντας τη σιγουριά του ότι «θα δοθεί μια καινούργια νοηματοδότηση και επιτάχυνση σε όλες τις πλευρές της συνεργασίας, στον οικονομικό, τον εμπορικό, τον τουριστικό τομέα, στη διασυνδεσιμότητα και στις πρόνοιες που υπάρχουν από την Ευρωπαϊκή Ενωση, για τη διευκόλυνση της συνεργασίας στο πλαίσιο της περιφερειακής ανάπτυξης». Πρόσθεσε ότι η ελληνική Βουλή, όπως έχει αποδείξει με την «υπερψήφιση του πρωτοκόλλου για τη συμμετοχή της χώρας σας στο ΝΑΤΟ», είναι ο χώρος «όπου μπορούν να γίνουν όλα τα βήματα που αφορούν τις προσπάθειες είτε για την ολοκλήρωση της εισδοχής της χώρας σας στο ΝΑΤΟ» είτε «γενικότερα των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ».

Χαρακτήρισε τη συμφωνία «διεθνές υπόδειγμα για να επιλύονται προβλήματα και να μη μένουν εκκρεμότητες».

Από την πλευρά του, ο υπουργός της Βόρειας Μακεδονίας δήλωσε για τη συμφωνία ότι «πετύχαμε κάτι εξαιρετικό, το οποίο ήταν και τολμώ να πω είναι ακόμη δύσκολο γιατί ήταν μια αλλαγή», με την οποία «καταφέραμε να δημιουργήσουμε - θα έλεγα - περισσότερη Ευρώπη, μια μικρή Ευρώπη εδώ στα Βαλκάνια». Χαρακτήρισε «εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη» την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα, κάτι που θα τονίσει τη συνεργασία «σε όλους τους τομείς, την οικονομία, την Ενέργεια, την ασφάλεια, τον τουρισμό, τα διασυνοριακά θέματα. Ολοι έχουμε να κερδίσουμε από αυτή την υπόθεση», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ