Σάββατο 16 Μάρτη 2019 - Κυριακή 17 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Μιχάλης ΣΚΟΥΛΑΣ

Κοινωνιολόγος, υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη» στο Ηράκλειο Κρήτης

Πέρα από τη συμπάθεια και το διαχρονικό σεβασμό προς το ΚΚΕ από τα φοιτητικά μου κιόλας χρόνια, είναι υποχρέωση όλων των δημόσιων λειτουργών και ειδικά των δομών Υγείας να συμβάλουν στο διάλογο μέσα από αυτό που καταγράφουν από την πρώτη γραμμή και στην τοπική κοινωνία και του Ηρακλείου αλλά και στην Κρήτη γενικότερα.

Ενας άλλος λόγος είναι ότι οι συζητήσεις μας με όλα τα στελέχη του ΚΚΕ, που όχι μόνο προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά έρχονται στο ΚΕΘΕΑ στην Κρήτη αλλά και σε όλη την Ελλάδα, είναι ένας μόνιμος διάλογος που εμπλουτίζει και τα θεραπευτικά προγράμματα και τα στελέχη του Κόμματος.

Αυτό που θέλω να τονίσω όσο μπορώ για το πώς μπορεί να πορευτεί αυτός ο τόπος, μιας και μιλάμε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πώς μπορεί να δημιουργηθεί μια πολιτική για τα επόμενα χρόνια. Καταγράφουμε αρχείο με 4.000 εξαρτημένους στην Κρήτη μόνο στο ΚΕΘΕΑ, βλέπουμε κάθε μέρα ανθρώπους - σκιές που περιπλανώνται ανάμεσα στη φυλακή, στα προγράμματα και στο δρόμο, όπως βλέπουμε και στην Αθήνα πιο έντονα. Σαφώς χρειάζεται μια δράση σε εθνικό επίπεδο με άξονα μια πολιτική κοντά στις αξίες του Κόμματος, με το οποίο συμφωνούμε και είμαστε πάρα πολύ κοντά αλλά χρειάζεται επιπλέον και ένα τοπικό σχέδιο δράσης γιατί κάθε τόπος έχει τα ιδιαίτερα πολιτιστικά, κοινωνικά, οικονομικά χαρακτηριστικά. Ειδικά στην Κρήτη δεν είμαστε μακριά από το να εκτραπεί το πράγμα και να γίνουμε ένα μικρό Μεξικό, κι όποιος νομίζει ότι κινδυνολογούμε χρειάζεται να δει και να συζητήσει με κάποια σκληρά δεδομένα σε σχέση με τη Δικαιοσύνη, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το ΚΕΘΕΑ και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Μπορεί αυτό που συμβαίνει στην Αθήνα να μοιάζει μακριά από το Ηράκλειο, αλλά τα πράγματα αλλάζουν και μπορεί να μοιάζει με φυσικό φαινόμενο που θα έρθει, αλλά δεν είναι έτσι. Είναι το αποτέλεσμα μιας κατάστασης και χρειάζεται να μην το αντιμετωπίζουμε ως φυσικό φαινόμενο για να το αντιμετωπίσουμε. Αυτό που χρειάζεται να κάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι να έχει ένα σχέδιο παρέμβασης, πρόληψης ώστε να μην οδηγηθούμε σε λογικές διαχείρισης και να φτάσεις απλά να παίρνεις τα σκουπίδια από το δρόμο για να μη χαλάνε την αισθητική του μικροαστού και του τουρίστα.

Σε αυτόν το διάλογο μπορούν να συμβάλουν τόσο τα μέλη του θεραπευτικού προγράμματος, οι γονείς, το προσωπικό αλλά και κάθε ευαίσθητος λειτουργός της δημόσιας Υγείας που σκέφτεται κι οραματίζεται ένα καλύτερο μέλλον για την Κρήτη αλλά και γενικά. Εγώ είμαι σίγουρος ότι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» συμβαδίζουμε και στις αξίες και στο πάθος για να κάνουμε πράξη όλα αυτά από όποια θέση κι αν βρεθούν μετά τις εκλογές. Εύχομαι κάθε επιτυχία και είμαστε εδώ και για το διάλογο και για τη συμπαράταξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ