Τρίτη 23 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Με διαδικασίες fast track επεκτείνει τη χωματερή της Φυλής!

Σε κινητοποίηση καλούν σήμερα σωματεία στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ

Με θέμα την εκ νέου επέκταση της χωματερής της Φυλής συνεδριάζει σήμερα ο αρμόδιος φορέας (ΕΔΣΝΑ) της Περιφέρειας Αττικής, φέρνοντας ξανά τους κατοίκους της πιο επιβαρυμένης περιοχής του λεκανοπεδίου μπροστά στην επέκταση του εγκλήματος το οποίο ζουν εδώ και έξι δεκαετίες!

Απάντηση στη νέα αυτή αρνητική εξέλιξη, για την οποία ευθύνονται η περιφερειακή αρχή (ΣΥΡΙΖΑ) και η κυβέρνηση, θα δώσουν σήμερα Τρίτη στις 3.30 μ.μ., με κινητοποίησή τους στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ (Αντερσεν 6 και Μωραΐτη 90) στο Ψυχικό, σωματεία και φορείς της Φυλής. Την κινητοποίηση στηρίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Αττικής και των δήμων της περιοχής.

Δεν θα τους περάσει!

Στο κάλεσμά τους τα σωματεία αναφέρουν:

«Ο ΧΥΤΑ Φυλής, που εξακολουθεί να λειτουργεί και αποτελεί υγειονομική "βόμβα" για την υγεία του λαού και της νεολαίας της Δυτικής Αθήνας και του Θριασίου, με διαδικασίες fast track επιχειρείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την περιφερειάρχη Ρ. Δούρου, Μεγάλη Τρίτη να πάρουν απόφαση επέκτασης της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Φυλής στους 300.000 τόνους σύμμεικτων αποβλήτων και στους 100.000 τόνους βιοαποβλήτων ανά έτος.

Δεν θα τους περάσει! Πάνω από μισό αιώνα, ο ΧΥΤΑ Φυλής συνεχίζει να υποβαθμίζει τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής. Οι κατά καιρούς εξαγγελίες κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών για την απομάκρυνση της χωματερής αποδείχθηκαν προπέτασμα καπνού για την εξασφάλιση της παραπέρα λειτουργίας και επέκτασής της. Ο λαός της περιοχής αρκετά μάτωσε με την αντιλαϊκή επίθεση που δέχεται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις. Σαν να μην έφταναν οι περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, η φοροληστεία, η ανεργία και η φτώχεια, η έλλειψη βασικών υποδομών αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας, μας καταδικάζουν να ζούμε δίπλα στη χαβούζα της χωματερής».

Τα αιτήματα για τα οποία διαδηλώνουν οι φορείς είναι τα εξής:

-- Να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να απαγορευτεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

-- Καμία σκέψη για δημιουργία ΧΥΤΥ στο παλιά λατομεία Μουσαμά και Μελετανίου.

-- Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

-- Οχι στην καύση των απορριμμάτων.

-- Οχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

-- Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία. Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, προστασίας του περιβάλλοντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ