Τρίτη 23 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Η εργαζόμενη γυναίκα να στηρίξει το ΚΚΕ παντού

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο «ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ» πραγματοποιήθηκε στις 18/4 εκδήλωση με θέμα «Η στρατηγική της ΕΕ για τις γυναίκες. Η πρόταση του ΚΚΕ», την οποία οργάνωσε η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, με ομιλήτρια την Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτή με το Κόμμα.

Την εκδήλωση άνοιξε η Χριστίνα Μπεκιάρη, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, η οποία αναφέρθηκε στις λαϊκές διεκδικήσεις που πρόβαλλαν και μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στη συνέχεια ο Βασίλης Κρανιάς, υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας, αναφέρθηκε στις ελαστικές σχέσεις εργασίας στο δήμο, επισημαίνοντας ότι στα ωράρια των λίγων ωρών η συντριπτική πλειοψηφία είναι γυναίκες, ενώ σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και την προστασία, για τις γυναίκες δεν υπάρχει τίποτα.

Ειδική αναφορά έκανε στο λεγόμενο «Κέντρο Γυναικών», μια «μη κερδοσκοπική μετοχική εταιρεία» με μεγαλομέτοχο το δήμο Καρδίτσας, όπου εργάζονται μόνο γυναίκες, γίνονται σεμινάρια «γυναικείας επιχειρηματικότητας», προωθείται η «συμφιλίωση της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής», με χρηματοδότηση από διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα κ.ά. Οπως ανέδειξε ο Β. Κρανιάς, «οι εργαζόμενες σε αυτό, για να μη χάσουν τη δουλειά τους, είναι σε μόνιμη αναζήτηση προγραμμάτων για να μπορεί να συνεχίσει την ύπαρξή του το κέντρο», δηλαδή ζουν σε μόνιμη ανασφάλεια.

Καταλήγοντας, ο υποψήφιος δήμαρχος κάλεσε τους Καρδιτσιώτες να απορρίψουν τις υποβαθμισμένες, φθηνές, εμπορευματοποιημένες κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας: «Οι ανάγκες των ανέργων, των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους δεν αντιμετωπίζονται με "εθελοντικές δράσεις" μιας μέρας από τις διάφορες ΜΚΟ για τις οποίες διατίθενται μεγάλα χρηματικά κονδύλια, ούτε με "φιλανθρωπικές εκδηλώσεις" επιχειρηματικών ομίλων ή με την ανάθεση σε ΚΟΙΝΣΕΠ, που προπαγανδίζουν και προωθούν οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις των αστικών κομμάτων».

Στην ομιλία της η Μ. Γαβαλά υπογράμμισε ότι «κριτήριο ψήφου είναι αν οι εργαζόμενες γυναίκες θα επιτρέψουν στα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ.ά. να συνεχίζεται το τσάκισμα της ζωής και των δικαιωμάτων τους, να συνεχίσουν ανεμπόδιστα την επιχείρηση πλήρους υποταγής, να συνεχίσουν στον ίδιο δοκιμασμένο δρόμο, που μας πάει απ' το κακό στο χειρότερο, ή αν θα αξιοποιήσουν την ψήφο τους για την ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, για να ανοίξει ο δρόμος της πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας (...) Τι είναι αυτό που εμποδίζει να ικανοποιηθεί η ανάγκη της γυναίκας στη δημιουργική αξιοποίηση του μη εργάσιμου χρόνου, σε κάθε πεδίο των ενδιαφερόντων της, στη σχέση με το παιδί, την οικογένεια, να αποκτήσουν ουσιαστικό και όχι τυπικό - νομοθετικό χαρακτήρα η συμμετοχή της στην κοινωνική εργασία και η δράση της ισότιμα με τον άνδρα; Εμπόδιο στις παραπάνω αντικειμενικές δυνατότητες, που γεννά η εποχή μας, είναι η οργάνωση της παραγωγής με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος, που πλέον οδηγεί σε παρασιτικά φαινόμενα, στην εποχή του υπερσυγκεντρωμένου κεφαλαίου των πολυεθνικών ομίλων που λιμνάζει και δεν μπορεί να επενδυθεί με ικανοποιητικό ποσοστό κέρδους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ