Τρίτη 16 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φορτώνουν τορπίλες στη Σούδα

Χωρίς σταματημό συνεχίζεται το πήγαινε - έλα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στη βάση της Σούδας, και ενώ στην Ανατολική Μεσόγειο και στον Περσικό «μυρίζει μπαρούτι».

Σε αυτό το πλαίσιο, την προηγούμενη Τετάρτη έδεσε στη βάση της Σούδας το αμερικανικό υποβρύχιο «USS Olympia», που την παρούσα περίοδο επιχειρεί στην περιοχή υποστηρίζοντας τις επιχειρήσεις του 6ου Στόλου των ΗΠΑ (περιπολεί σε Ευρώπη και Αφρική). Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο του φορτώνουν τορπίλη, σε ενίσχυση του οπλοστασίου του.

Θυμίζουμε ότι στο σύμπλεγμα στρατιωτικών υποδομών που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή, πλησίον της βάσης των Αμερικανών εδράζεται και η «Forward Logistics Site Souda Bay» (FLS Souda Bay), προωθημένη ΝΑΤΟική βάση ανεφοδιασμού.

Οπως προκύπτει από στοιχεία που κατά καιρούς δημοσιοποιούν οι ίδιοι οι Αμερικανοί, η μεταφορά πυρομαχικών από την FLS γίνεται μέσα από υπόγεια τούνελ που έχουν σκάψει και λειτουργούν στην περιοχή, ενώ στις διαδικασίες της μεταφοράς εμπλέκονται κατά καιρούς και αξιωματικοί του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, πάντα στο πλαίσιο των «συμβατικών υποχρεώσεων» της χώρας, που τηρούνται απαρέγκλιτα από όλες τις αστικές κυβερνήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ