Τρίτη 16 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Ζημιές στην αγροτική παραγωγή

Τις διεκδικήσεις τους για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, αλλά και για μέτρα αντιχαλαζικής προστασίας, προβάλλουν οι αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας, μετά και τις εκτεταμένες καταστροφές που σημειώθηκαν στις καλλιέργειες την περασμένη βδομάδα.

Οι αγρότες της περιοχής για τρίτη φορά μέσα σε μια χρονιά δέχτηκαν σχεδόν απανωτά πλήγματα. Είδαν τους κόπους τους να πηγαίνουν χαμένοι, να μένουν χωρίς παραγωγή και χωρίς εισόδημα, ενώ έχουν επωμιστεί πολλά από τα καλλιεργητικά έξοδα και τις φροντίδες στα πληγέντα από το χαλάζι και την ανεμοθύελλα χωράφια τους.

Για μια ακόμη χρονιά, αποδείχθηκε ότι οι αγρότες και ο μόχθος τους παραμένουν απροστάτευτοι από καιρικά φαινόμενα, παρά τις τσουχτερές ασφαλιστικές εισφορές που πληρώνουν, καθώς με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων ο ΕΛΓΑ δεν ασφαλίζει και δεν αποζημιώνει στο 100% τη ζημιά.

Με ανακοινώσεις τους οι ΤΕ Πέλλας και Ημαθίας του ΚΚΕ στέκονται στο πλευρό των αγροτών για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ