Τρίτη 16 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Στυλοβάτης της στρατηγικής του κεφαλαίου, με επιδίωξη ενίσχυσης της ικανότητας χειραγώγησης

Από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

INTIME NEWS

Από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
Το στίγμα της διαδικασίας «μετασχηματισμού» του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα καθαρόαιμο κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας, με στόχο να κατοχυρώσει την κυριαρχία του στο χώρο της λεγόμενης «κεντροαριστεράς», ασκώντας παράλληλα ακόμα μεγαλύτερη πίεση στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, για να αποτελέσει τον ισχυρό δεύτερο πόλο στην κυβερνητική εναλλαγή, εξέπεμψε ο Αλ. Τσίπρας, με την ομιλία του το Σάββατο στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Βασικό θέμα της συνεδρίασης ήταν η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αλλά και το πώς θα μεθοδευτούν οι οργανωτικές αλλαγές με ορίζοντα το τακτικό συνέδριο του κόμματος, στα τέλη του χρόνου.

Στην ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «ζητούμενο δεν είναι να αλλάξουμε τις αξίες μας, τις ιδέες μας, τις αρχές μας, αλλά τη φόρμα για να υπηρετήσουμε καλύτερα αυτές τις αξίες», προσθέτοντας ότι μετασχηματισμός σημαίνει «να επιχειρήσουμε να φτιάξουμε το κόμμα μας ξανά από την αρχή», ώστε «τα κλαδιά του να ανοίγονται και να σκεπάζουν όλο τον προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «το εκλογικό δάνειο του '15 έγινε την περασμένη Κυριακή επένδυση της δημοκρατικής και προοδευτικής Ελλάδας στον ΣΥΡΙΖΑ», εξηγώντας ότι «1.800.000 πολίτες αυτήν τη φορά έδωσαν πολύ συνειδητά εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ». Τόνισε ότι αυτή η εμπιστοσύνη τους θα μπορούσε να ιδωθεί ως «συμβόλαιο και εντολή να μετασχηματιστούμε με γοργά βήματα, από ένα κόμμα οργανωτικά μικρό, με τεράστια όμως εκλογική επιρροή, σε ένα κόμμα που θα μπορεί να χωρέσει και οργανωτικά τις αγωνίες αυτού του κόσμου».

Ουσιαστικά το επιδιωκόμενο σχέδιο είναι να διαμορφωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ιδεολογικά - πολιτικά, αλλά και οργανωτικά, ως ένας πόλος που θα μπορεί να εκφράζει έναν ευρύτερο χώρο από τον οπορτουνισμό και τη σοσιαλδημοκρατία μέχρι κεντροδεξιές δυνάμεις και να εξασφαλίζει στο κεφάλαιο την απαραίτητη συνέχιση στην άσκηση της πολιτικής που υπαγορεύουν τα συμφέροντά του, μέσω της εναλλαγής στην αστική διαχείριση.

Κάτι ανάλογο δηλαδή του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ, προσαρμοσμένο βεβαίως στα ελληνικά δεδομένα. Αυτήν την πολιτική ευρύτητα θα συμπληρώνουν δομές της «κοινωνίας των πολιτών». Δηλαδή, «δίκτυα» Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, «κινημάτων του διαδικτύου» και βέβαια με παρέμβαση στο ευρύτερο εργατικό και λαϊκό κίνημα, στην οργάνωση, στη δομή του και στον προσανατολισμό του.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, χτες συνεδρίασε και η «Προοδευτική Συμμαχία» στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, παρουσία του Αλ. Τσίπρα, ενώ σήμερα συνεδριάζει η νέα κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναμένεται και ο καταμερισμός ρόλων (γραμματέας, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κ.λπ.).

Στη συνεδρίαση της «Προοδευτικής Συμμαχίας» «διαπιστώθηκαν η συναντίληψη και ο κοινός στόχος για να δημιουργηθεί ένα μαζικό, λαϊκό, προοδευτικό κόμμα, ως μια σύγχρονη πληθυντική Αριστερά. Δεν πρέπει να χαθεί το μομέντουμ, καθώς δημιουργείται η δυναμική για συμμετοχή των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών στη διαδικασία ανασυγκρότησης» και, στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε «το Συντονιστικό της Προοδευτικής Συμμαχίας να λειτουργήσει το επόμενο διάστημα ως Γραμματεία της Προοδευτικής Συμμαχίας με τακτικές συνεδριάσεις, προκειμένου το φθινόπωρο, μαζί με τις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, να προχωρήσει σε μια ενιαία Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης που θα οδηγήσει στο Συνέδριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ