Τρίτη 16 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Εκατοντάδες οι αιτήσεις για ζημιές σε κατοικίες και καταστήματα

Στη Χαλκιδική, οι κάτοικοι συνεχίζουν να βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ζημιές που προκλήθηκαν από την καταιγίδα της περασμένης Τετάρτης, η οποία ανέδειξε τις σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού.

Μέχρι και χτες συνεχίζονταν οι εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης, ενώ παράλληλα τα συνεργεία της Περιφέρειας και των αρμόδιων υπουργείων προχωρούν την καταγραφή των ζημιών σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Εκατοντάδες είναι οι αιτήσεις για ζημιές σε σπίτια και καταστήματα. Ενδεικτικά μόνο στο δήμο Προποντίδας έχουν κατατεθεί 500 αιτήσεις για αποζημιώσεις, από τις οποίες οι 400 αφορούν ζημιές σε κατοικίες και οι 100 για ζημιές σε επιχειρήσεις. Από αυτές ελέγχθηκαν περίπου 160 κατοικίες.

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην πλήρη αποκατάσταση των ζημιών που είχαν σημειωθεί από την κακοκαιρία σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία των δήμων Νέας Προποντίδας, Κασσάνδρας και Πολυγύρου.

«Μπαλώματα» στις υποδομές Υγείας...

Την ίδια ώρα, οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό στα Κέντρα Υγείας της περιοχής και το Νοσοκομείο Πολυγύρου επιχειρείται να καλυφθούν από την εθελοντική προσφορά φοιτητών του Ιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ! Σε μια περιοχή που το καλοκαίρι ο πληθυσμός δεκαπλασιάζεται και μαζί του πολλαπλασιάζονται οι ανάγκες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Στο πρόγραμμα που διαρκεί περίπου 45 μέρες (από τα μέσα Ιούλη μέχρι και τέλος Αυγούστου), συμμετέχουν περίπου 100 φοιτητές, οι οποίοι αναλαμβάνουν να υποστηρίξουν το Νοσοκομείο Πολυγύρου και τα Κέντρα Υγείας Κασσανδρείας, Καλλικράτειας, Αγίου Νικολάου, Μουδανιών καθώς επίσης τα Κέντρα Υγείας Νέας Μαδύτου Θεσσαλονίκης και Αριδαίας Πέλλας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, του Ιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ