Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΝΔ - ΣΥΝ
Αφήνουν στο απυρόβλητο την ΕΕ

Συστάσεις για ...προσεκτικές κινητοποιήσεις προς τους αγρότες

Ευθύνες στην κυβέρνηση για τα αδιέξοδα, στα οποία βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος και κάλεσμα στους παραγωγούς να μην προβούν σε «ακραίες» μορφές κινητοποιήσεων απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κ.Καραμανλής, στη διάρκεια ημερίδας του κόμματός του για το πρόβλημα του καπνού που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

«Η Κυβέρνηση δεν έδωσε τις μάχες που έπρεπε στις Βρυξέλλες. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν αντιλήφθηκε ούτε καν τι γίνεται. Δεν κινήθηκε ούτε έγκαιρα, ούτε αποτελεσματικά. Δεν αξιοποίησε ούτε καν βασικές αρχές της ΕΕ», τόνισε ο Κ. Καραμανλής. Σημείωσε ακόμη ότι «αν νομίζει ο πρωθυπουργός ότι τον βολεύει η μετάθεση του προβλήματος σε μια περίοδο που θα είμαστε εμείς κυβέρνηση κάνει τεράστιο λάθος», ενώ εκτίμησε ότι «οι ερχόμενοι 2-3 μήνες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμοι για το μέλλον του καπνού στη χώρα μας».

Στο απυρόβλητο άφησε για μια ακόμη φορά άφησε ο Κ. Καραμανλής την ΕΕ και την πολιτική που επιβάλλει να ακολουθεί η χώρα μας στον αγροτικό τομέα, όπως ούτε αναφορά κάνει για τις τεράστιες ευθύνες που φέρουν οι ηγεσίες των τριτοβάθμιων συνεταιριστικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων που βάζουν τα τελευταία χρόνια γερά πλάτη για το πέρασμα των αντιαγροτικών επιλογών της ΕΕ και κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του Συν

Σε άλλη ημερίδα για την αγροτική πολιτική που οργάνωσε την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη ο ΣΥΝ, ο πρόεδρος του Ν. Κωνσταντόπουλος έκανε σειρά διαπιστώσεων για τη δραματική κατάσταση που βρίσκεται η αγροτιά, χωρίς όμως να αναφέρει ότι αυτά αποτελούν τις συνέπειες της ένταξης και τους όρους κάτω από τους οποίους έγινε αυτή στην ΕΕ.

«Συντελείται ένα "διαρκές έγκλημα" την τελευταία 20ετία από την έλλειψη αγροτικής πολιτικής και ανικανότητας σωστής διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης υπέρ των ελληνικών προϊόντων στα πλαίσια της ΕΕ», εκτίμησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Με τη σειρά του κι αυτός δεν έκανε καμία μνεία για τις συμφωνίες μέσω της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εμπορίου μεταξύ των πολυεθνικών, ΕΕ και ΗΠΑ στην κατεύθυνση της όλο και πιο άγριας εκμετάλλευσης των λαών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ