Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΕΛΛΑ
Χριστούγεννα στον αγώνα

Σε συμβολική κατάληψη του δρόμου Θεσσαλονίκης - Εδεσσας προχώρησαν οι αγρότες του Νομού Πέλλας, που δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ακόμη και στις γιορτές των Χριστουγέννων. Μετά από απόφαση της Συντονιστικής τους Επιτροπής οι βαμβακοπαραγωγοί, καπνοπαραγωγοί και κτηνοτρόφοι του νομού ήδη από την προηγούμενη βδομάδα έχουν παρατάξει πάνω από 200 τρακτέρ στον κόμβο της Παραλίμνης έξω από τα Γιαννιτσά. Οπως τονίζουν, στα πλαίσια της πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους στις 10 Δεκεμβρίου με μεγάλο συλλαλητήριο στην πόλη των Γιαννιτσών. Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής πραγματοποιούν ενημερωτικές εξορμήσεις στα χωριά και υπολογίζουν ότι τις επόμενες μέρες θα προστεθούν κι άλλοι αγρότες με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Παραλίμνης. Επίσης σ' άλλα χωριά οι αγρότες με τα τρακτέρ τους θα αρχίσουν να βγαίνουν από αυτή τη βδομάδα στις πλατείες και τους επαρχιακούς δρόμους. Ενα από τα πρώτα αιτήματα των αγροτών των Γιαννιτσών είναι να προκαταβάλει η κυβέρνηση τις 48 δρχ. από την επιστροφή της επιδότησης, η οποία θα καταβληθεί το επόμενο καλοκαίρι, όπως και να προχωρήσει άμεσα στο σχηματισμό των επιτροπών, οι οποίες θα ελέγξουν και θα παραλάβουν το «μη επιλέξιμο» βαμβάκι.

Επίσης περιοδείες στα χωριά του νομού πραγματοποιούν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών της Θεσσαλονίκης, που επισημαίνουν ότι θεωρούν απαράδεκτη την έως και σήμερα μη παραλαβή βαμβακιού πάνω από την ηρτημένη παραγωγή. Οπως τονίζουν οι συνδικαλιστές, το θέμα τιμής και εισοδήματος παραγωγών και μετά τη δυσμενή απόφαση της διαχειριστικής επιτροπής της ΕΕ αποτελεί αρνητική εξέλιξη και δεν υπάρχει καμία απολύτως διασφάλιση, αντίθετα δημιουργούνται προοπτικά πολύ άσχημες συνθήκες. Τέλος, καλούνται όλοι οι αγρότες της Θεσσαλονίκης να συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν πανελλαδικά για τις 10 Δεκέμβρη.

Ακόμη με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών του Εβρου, οι αγρότες θα συγκεντρώσουν τα μηχανήματά τους στις πλατείες των χωριών στις 8 Δεκέμβρη, ενώ δύο μεγάλα συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στις 11/12 στο Σουφλί και την Ορεστιάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ