Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Στο κενό οι προσπάθειες υπονόμευσης

Καταγγελία της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ

Τη σχεδιασμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού, αποσυσπείρωσης και διάσπασης του αγροτικού κινήματος στη Μεσσηνία, ιδιαίτερα δε μετά την επιτυχημένη κινητοποίηση των αγροτών που έγινε την περασμένη βδομάδα στην Καλαμάτα, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση αυτή, αφού στηρίζει τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, εφιστά την προσοχή των αγροτών και τους καλεί σε αυξημένη επαγρύπνηση και περιφρούρηση του αγώνα το αμέσως επόμενο διάστημα. «Φορείς της προσπάθειας διάσπασης του αγροτικού κινήματος -σημειώνεται στην ανακοίνωση- είναι: Βουλευτές του νομού, παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνεταιριστές και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ενώ συνδράμουν με τον τρόπο τους και στελέχη του ΣΥΝ. Ειδικά το ΠΑΣΟΚ, υλοποιεί τη δολιανίτικη) τακτική της υπονόμευσης των αγώνων από τα μέσα, ενώ η ΝΔ δημαγωγεί ασύστολα, παριστάνοντας το συμπαραστάτη των αγροτών. Η ουσία, όμως, είναι ότι ταυτίζονται».

Για του λόγου του αληθές, γίνεται αναφορά σε ορισμένα μόνο παραδείγματα που υποδηλώνουν τη διασπαστική τακτική, όπως:

  • «Η ομάδα του ΠΑΣΟΚ στην Ενωση, με επικεφαλής το γνωστό Βεργόπουλο, βγήκε παραμονή του συλλαλητηρίου με συνέντευξη και πρόβαλε το διασπαστικό αίτημα να δοθεί στους συμβατούς όλη η επιδότηση, στους ασυμβίβαστους ένα μέρος της προκαταβολής και να μην υπογραφούν δηλώσεις.
  • Ο Νομάρχης Μεσσηνίας το πρωί της κινητοποίησης ήταν λάβρος υπέρ των αγροτών και τους έδινε συγχαρητήρια για το δυναμικό αγώνα τους αλλά το ίδιο βράδυ η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου (ΝΔ), όπως και η μείζων μειοψηφία (ΠΑΣΟΚ) αρνήθηκαν να υιοθετήσουν το ψήφισμα του συλλαλητηρίου, ψηφίζοντας αλλότρια αιτήματα. Ο νομαρχιακός σύμβουλος και μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, με τυχοδιωκτικό τρόπο τα ψήφιζε όλα...
  • Το ίδιο, επίσης, βράδυ, στη συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝ απέρριψαν την πρόταση της ΕΣΑΚ για υιοθέτηση του αγροτικού ψηφίσματος και κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 10/12».

Ταυτόχρονα, μεγάλη πολιτική εξόρμηση στο νομό της Μεσσηνίας πραγματοποιεί η Κομματική Οργάνωση της περιοχής από το περασμένο Σάββατο με θέμα «οι εξελίξεις στο λάδι και την αγροτική οικονομία και οι θέσεις του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ