Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εξορμήσεις παραπληροφόρησης των αγροτών

Με εξορμήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην επαρχία και ειδικά στις περιοχές όπου το «καζάνι βράζει», ευελπιστεί η κυβέρνηση να κατευνάσει την ολοένα αυξανόμενη αντίδραση των αγροτών στα κυβερνητικά μέτρα εξόντωσής τους και να αποφύγει τις μαζικές και δυναμικές επερχόμενες αγωνιστικές αγροτικές κινητοποιήσεις.

Οι εξορμήσεις αυτές θα ξεκινήσουν όπως φαίνεται από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και θα συνεχιστούν όσο χρειαστεί... Τούτο, όπως έγινε γνωστό, αποτέλεσε το κύριο θέμα της χτεσινής συνεδρίασης της Διυπουργικής Επιτροπής, που έγινε στο υπουργείο Προεδρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε η εντατικοποίηση της ενημέρωσης των αγροτών για την αγροτική κυβερνητική πολιτική. Αιχμή του δόρατος θα αποτελέσει η προσπάθεια να «παραμυθιαστούν» οι αγρότες και ειδικότερα οι βαμβακοπαραγωγοί, για το ότι το εισόδημά τους δε θα μειωθεί σε σχέση με την περσινή χρονιά, η οποία λανσάρεται τεχνηέντως από τους κυβερνώντες, ως η καλύτερη της τελευταίας δεκαετίας.

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση παραμένοντας αμετανόητη στην υλοποίηση της ακολουθούμενης αντιαγροτικής πολιτικής της, επιχειρεί να υπερκεράσει τις αγωνιστικές αντιδράσεις των αγροτών με προπαγανδιστικές εξορμήσεις στελεχών της, ώστε να μη θιγεί το εκσυγχρονιστικό «προφίλ» της.

Στη χτεσινή σύσκεψη, υπό την προεδρεία του υπουργού Εσωτερικών, Κ. Σκανδαλίδη, μετείχαν ο υπουργός και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μ. Χρυσοχοΐδης και Δ. Ευσταθιάδης αντίστοιχα, ο υπουργός και υφυπουργός Γεωργίας, Γ. Δρυς και Β. Αργύρης, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Φλωρίδης, ο υπουργός Τύπου, Χρ. Πρωτόπαππας, ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Σ. Κοσμίδης και ο γραμματέας του Τομέα Αγροτικού του ΠΑΣΟΚ Γ. Δριβελέγκας. Στη σύσκεψη μετείχε επίσης και ο πρόεδρος τής Αγροτικής Τράπεζας, Π. Λάμπρου, από τον οποίο ζητήθηκε να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής των επιδοτήσεων στους αγρότες. Αντε πάλι τα ίδια δηλαδή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ