Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν 13 Γάλλοι στρατιώτες που συμμετέχουν στην αποστολή που η χώρα διατηρεί στο Μάλι. Οι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη σύγκρουση δύο ελικοπτέρων. Ο Μακρόν έσπευσε να πει ότι «έπεσαν ενώ επιχειρούσαν και έχασαν τη ζωή τους για τη Γαλλία στη σκληρή μάχη εναντίον της τρομοκρατίας στο Σαχέλ», ενώ η υπουργός Αμυνας, Φλοράνς Παρλί, δήλωσε ότι άρχισε έρευνα για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του συμβάντος.

ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ.-- Δύο κυβερνητικοί υπάλληλοι σκοτώθηκαν και τέσσερα ακόμα άτομα τραυματίστηκαν χτες, στο ινδικό τμήμα του Κασμίρ, όταν άγνωστος πυροδότησε χειροβομβίδα στη διάρκεια συνάντησης τοπικών αξιωματούχων. Οι αρχές κατηγορούν για το συμβάν τους αυτονομιστές της περιοχής.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία «Audi», θυγατρική του ομίλου «Volkswagen», ανακοίνωσε την κατάργηση 9.500 θέσεων εργασίας μέχρι το 2025 στη Γερμανία, για την εξοικονόμηση 6 δισ. ευρώ ετησίως έως το 2029. Η μείωση του προσωπικού θα γίνει κυρίως με τη μη αντικατάσταση όσων συνταξιοδοτούνται, ενώ οι χρηματικοί πόροι που θα αποδεσμευτούν θα επιτρέψουν «να αυξηθεί η παραγωγικότητα» στο πλαίσιο του «μετασχηματισμού της αυτοκινητοβιομηχανίας προς την ηλεκτροκίνηση». Σχεδιάζεται επίσης να δημιουργηθούν 2.000 «νέες θέσεις ειδικών» σε τομείς της ηλεκτροκίνησης και του συνδεδεμένου στο διαδίκτυο αυτοκινήτου.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Χιλιάδες τρακτέρ κατευθύνθηκαν χτες στο Βερολίνο, καθώς οι Γερμανοί αγρότες διαμαρτύρονται κατά του κυβερνητικού πακέτου μέτρων για την αγροτική παραγωγή και κυρίως για τους περιορισμούς που επιβάλλονται στη χρήση φυτοφαρμάκων, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και των αποθεμάτων νερού. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στο Βερολίνο κατέφτασαν πάνω από 5.000 τρακτέρ από όλη τη χώρα.

ΣΑΝΤΑ ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ.-- Πυρκαγιά σε περιοχές με χαμηλή βλάστηση και δάση μαίνεται από προχτές στους λόφους πάνω από την πόλη Σάντα Μπάρμπαρα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και έχει αναγκάσει κατοίκους της περιοχής να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ανακοίνωσαν οι αρχές. Η φωτιά ξέσπασε στο εθνικό δάσος «Λος Πάδρες» και επεκτάθηκε γρήγορα, έχοντας καλύψει μια περιοχή 31.000 στρεμμάτων έως το βράδυ της Δευτέρας.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μετά από μέρες έντονων βροχών που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις μέσα και στα περίχωρα της πρωτεύουσας του Κονγκό.

ΔΡΕΣΔΗ.-- Τρία σετ κοσμημάτων με διαμάντια και ρουμπίνια «ανεκτίμητης αξίας» που χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα εκλάπησαν τη Δευτέρα το πρωί από το μουσείο «Grunes Gewolbe» (Πράσινος Θόλος) της Δρέσδης στη Γερμανία. Στις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας δύο άνδρες φαίνονται να εισέρχονται στο μουσείο από ένα παράθυρο με κάγκελα. Στη συνέχεια σπάνε τρεις προθήκες και αφαιρούν τα σετ των κοσμημάτων που βρίσκονταν μέσα σ' αυτές. Λίγο πριν πυρκαγιά είχε καταστρέψει κοντά στο μουσείο έναν ηλεκτρικό μετασχηματιστή, με αποτέλεσμα να διαταραχθεί η λειτουργία του συστήματος συναγερμού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τα μνημεία του σοσιαλισμού στη Γερμανία (2020-07-14 00:00:00.0)
Σε άνοδο ο νεοναζισμός στη Γερμανία (2019-11-05 00:00:00.0)
Πύρινη λαίλαπα στην Καλιφόρνια (2009-05-08 00:00:00.0)
Εύθραυστο προβάδισμα (2007-05-02 00:00:00.0)
Πλήττεται από τη θεομηνία (2002-01-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ