Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ «SIEMENS»
Ποινές από 7 έως 15 χρόνια

Ποινές από 7 έως 15 χρόνια κάθειρξης πρότεινε η εισαγγελέας της Εδρας, Ελένη Σκεπαρνιά, για τους 22 καταδικασθέντες για το αποκαλούμενο σκάνδαλο της εταιρείας «Siemens» (μιας καραμπινάτης και ομολογημένης υπόθεσης παροχής «μαύρου χρήματος») μετά την απόφαση του δικαστηρίου, που κήρυξε ενόχους χωρίς ελαφρυντικά τους περισσότερους εκ των κατηγορουμένων.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου σε δύο χρηματιστές με «παρένθετο» ρόλο στη διακίνηση μαύρου χρήματος και αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη και της προσπάθειας να άρουν τις συνέπειες της πράξης τους σε 5 Γερμανούς, διευθυντικά στελέχη της μητρικής εταιρείας.

Μετά τα ελαφρυντικά, η εισαγγελέας της Εδρας, Ελένη Σκεπαρνιά, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκιών στη χώρα μας, πρότεινε ποινές που ξεκινούν από τα 7 χρόνια και φτάνουν στην ανώτατη προβλεπόμενη βάση του νέου Ποινικού Κώδικα, τα 15 χρόνια. Σε αυτούς, που κατά την εισαγγελέα είχαν «ιθύνοντα ρόλο σε αξιόποινες πράξεις», περιλαμβάνονται ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο καταζητούμενος Χρήστος Καραβέλλας, ο Πρόδρομος Μαυρίδης και 3 πρώην στελέχη του ΟΤΕ. Τη χαμηλότερη ποινή των 7 χρόνων η εισαγγελέας την πρότεινε για όσους έλαβαν ελαφρυντικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ